Thursday, September 28, 2023

NYX Thessaloniki:  το ξενοδοχείο του ομίλου Fattal στα Λαδαδικα



FacebookTwitterMessengerWhatsAppEmail

Στα τέλη του 2023, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την απόκτηση του ακινήτου στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 1 με Κατούνη, από τον ισραηλινό όμιλο Fattal, αναμένεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να ξεκινήσει η κατασκευή του τετράστερου ΝΥΧ Τhessaloniki. To ύψος του έργου μαζί με την αγορά του ακινήτου εκτιμάται περί τα 22 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Fattal Hotel , ο οποίος τα τελευταία χρόνια καταγράφει μία εντυπωσιακή ανάπτυξη, καθώς διαθέτει 270 ξενοδοχεία σε 117 πόλεις σε 20 χώρες, απέκτησε τον Οκτώβριο του 2019 το κτήριο - γιαπί που βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο για τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης, αντί του ποσού των 9 εκατ. ευρώ, σε πλειστηριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.

To ακίνητο, γνωστό στο παρελθόν ως «Μέγαρο Κιτρικής», που μαράζωνε για χρόνια, ανήκε στην «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και εκτείνεται σε 4.589 τμ. Αποτελείται από υπόγειο, ημιώροφο και οκτώ ορόφους.

Τα σχέδια του ισραηλινού ομίλου, που διαθέτει στο portfolio του στην Ελλάδα το ξενοδοχείο Esperia Palace Hotel Athens by Leonardo Hotels επί της οδού Σταδίου, αλλά και το  Leonardo Kolymbia Resort – Rhodes στη Ρόδο, καθυστέρησαν για τη Θεσσαλονίκη, καθώς επρόκειτο να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί αρχικά. Ανατρέχοντας μάλιστα στο site του Ομίλου για το NYX Thessaloniki, αναφέρεται πως «έρχεται σύντομα».  

Οι καθυστερήσεις αποδίδονται, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων στους βραδείς ρυθμούς με τους οποίους λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ολοκλήρωση του έργου θα απαιτηθούν 18-24 μήνες.


Το NΥΧ Thessaloniki -η ονομασία της αλυσίδας προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη νύχτα- θα είναι ένα σύγχρονο και μοντέρνο ξενοδοχείο σε μία έντονα αναπτυγμένη τουριστική περιοχή της πόλης, στα Λαδάδικα και αναμένεται να αποτελέσει έναν δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Στο υπόγειο, πέραν των βοηθητικών χώρων, θα υπάρχουν χώροι ευεξίας-spa, ενώ στο επίπεδο του ισογείου, εκτός από τη reception, θα λειτουργούν μπαρ, εστιατόριο και κατάστημα.

Το NYX Thessaloniki θα διαθέτει και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον ημιώροφο, ενώ από τον 1ο έως και τον 9ο όροφο θα βρίσκονται τα δωμάτια.

Τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects.

Ποιος είναι ο όμιλος Fattal

Με περίπου 270 ξενοδοχεία στην Ευρώπη και το Ισραήλ ο  όμιλος πήρε την ονομασία του από τον ιδρυτή της αλυσίδας David Fattal. Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως σερβιτόρος, όμως κέρδισε γρήγορα υψηλότερες θέσεις. Το 1984, σε ηλικία 27 ετών, τέθηκε βοηθός Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Dan Accadia στην πόλη Herzliya και λίγα χρόνια αργότερα έγινε Γενικός Διευθυντής του King Solomon’s Palace στο Eilat.

Δέκα χρόνια μετά, το 1998, ο David ίδρυσε τη ξενοδοχειακή του επιχείρηση Fattal Hotels, αναλαμβάνοντας επίσης το διάσημο Meridien Hotel στο Eilat.

Ο όμιλος Fattal που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, έχει πλέον παρουσία σε 20 χώρες, με αστικά ξενοδοχεία, αλλά και παραθαλάσσια resorts. Στα brands του ομίλου περιλαμβάνονται τα Herods, UHotels, NYX, Leonardo Royal, Leonardo, Leonardo Boutique, Jurys Inn και Apollo Hotels.

No comments:

Post a Comment