3ο Taste Halkidiki Festival: Το…
προξενιό των παραγωγών της
Χαλκιδικής ανοίγει τον δρόμο
σε συνέργειες
Πιο κοντά –όχι μόνο με το καταναλωτικό κοινό - αλλά και μεταξύ τους, ανοίγοντας
τον δρόμο σε δημιουργικές συνέργειες, έφερε 25 ντόπιους παραγωγούς το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής, Taste Halkidiki Festival, που διοργανώθηκε πριν από μερικές
ημέρες στον πεζόδρομο του Πολυγύρου. Η εκδήλωση –αποκορύφωμα της δράσης
Taste Halkidiki για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής, μια
πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννη Κουφίδη και
του δ.σ. του- σύστησε επιχειρήσεις μεταξύ τους που μπορεί να βρίσκονται δίπλα
δίπλα στη Χαλκιδική και να μην γνωρίζει η μία τι κάνει η άλλη. Τοπικοί παραγωγοί
ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, ξηρών
καρπών, μαύρου χοίρου από όλη τη Χαλκιδική είχαν επίσης την ευκαιρία να
παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι με τη σειρά
τους ενημερώθηκαν, γεύτηκαν και έφυγαν από το φεστιβάλ με πολλούς από
τους αγροδιατροφικούς θησαυρούς της Χαλκιδικής.
«Το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι όλοι αυτοί οι παραγωγοί γνωρίστηκαν μεταξύ τους
και μπορεί μαζί να δημιουργήσουν εξαιρετικά πράγματα, όπως συνέβη από τις δύο
προηγούμενες διοργανώσεις του Taste. Παράλληλα, με την εκδήλωση καλύπτεται η
νέα ανάγκη των επισκεπτών και τουριστών για εμπειρία», λέει η Σύλβια Κουμεντάκη
της εταιρείας Chef Stories, στρατηγικού συνεργάτη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε
όλες τις δράσεις του Taste Halkidiki, η οποία ανέλαβε και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Πέρα όμως από την προβολή των τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο του Taste Halkidiki
Festival σεφ από γνωστά εστιατόρια της περιοχής και σύλλογοι γυναικών ετοίμασαν
ζωντανά γευστικές δημιουργίες βασισμένες σε τοπικές συνταγές και προϊόντα των
εκθετών-παραγωγών, παντρεύοντας την τοπική παραγωγή με τη γαστρονομία. Τα πιάτα
ήταν παραδοσιακά κλίκια από τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης
Πολυγύρου, κοτόπουλο με σταφύλι από την Πηνελόπη Μανασσή και τις Έξι Βρύσες,
μυλοκόπι με πατάτες και σάλτσα bianco από τον Μπιλάλ Ντόκα του Οινομαγειρείου
Μαριγούλα, πολυγυρινό σφουγγάτο από τον Σύλλογο Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας
Γυναικών Πολυγύρου, μαύρος χοίρος με μαύρη ελιά και μανιτάρια από τον Γιάννη
Αδαμιώτη του Broken Cup, που εκπροσώπησε και την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής
Τέχνης Ελλάδος και τέλος κρέμα και παστέλι με τοπικά προϊόντα από την Κυριακή
Ανδρεάδη του ζαχαροπλαστείου Sweet Garden Andreadi.
No comments:
Post a Comment