ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, February 18, 2021

Spotlight
Έναρξη εργασιών για το νέο campus του Anatolia Elementary School

Κρατώντας το βλέμμα του στο μέλλον, το Κολλέγιο Ανατόλια συνεχίζει την προγραμματισμένη υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Anatolia Elementary School campus έχουν ήδη ξεκινήσει. Το νέο συγκρότημα θα ανεγερθεί στο ιδιόκτητο οικόπεδο που σήμερα στεγάζει τις μικρές τάξεις του Δημοτικού (πρώην Λεωνίδεια) και θα δημιουργήσει ένα μοναδικό για την Ελλάδα πρότυπο εκπαιδευτικό σύνολο με παιδοκεντρικό χαρακτήρα.
 
 Anatolia Elementary School
#anatoliaelementaryschool
«Σύνδεση» του AES με το πρωτοποριακό online IEEE Student-Teacher and Research Engineer/Scientist (STAR) Program

Το Anatolia Elementary School έγινε το πρώτο δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα που συμμετείχε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα IEEE Student-Teacher and Research Engineer/Scientist (STAR) Program, που έχει ως σκοπό και να παροτρύνει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την κλίση τους στους τομείς του STEM και να ενισχύσει το ενδιαφέρον των κοριτσιών για την Επιστήμη και τη Μηχανική.

Η δράση έγινε τον Ιανουάριο στο πλαίσιο της συνεργασίας του IEEE Women in Engineering (WiE) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, υπό την αιγίδα του παγκοσμίου IEEE WiE, και περιλάμβανε μία σειρά εργαστηρίων με hands-on δραστηριότητες για τις τάξεις της Δ΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα >
Ένα βιβλίο για το «πολύτιμο χρώμα του Ουρανού» από την εκπαιδευτικό του AES Δρ Κάτια Βαϊραμίδου 
 
Η καλοσύνη, το θάρρος, η αγάπη, η γενναιοδωρία, η φιλία και οι περιπέτειες της ψυχής πρωταγωνιστούν στο παιδικό βιβλίο που έγραψε η εκπαιδευτικός του Νηπιαγωγείου στο Anatolia Elementary School Δρ Κάτια Βαϊραμίδου. Το παραμύθι «Το πολύτιμο χρώμα του Ουρανού» είχε ως αφετηρία και έμπνευση τους μαθητές του τμήματος Ν1, της σχολικής χρονιάς 2014-2015, που διαδραστικά και κατευθυνόμενα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού project: «Ο φίλος μου, το βιβλίο», ξεδίπλωσαν την παιδική τους ματιά και τη ζωηρή τους φαντασία.
 
 Anatolia High School
#anatoliahighschool
Μία συγκινητική δωρεά από μαθητές του Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»
 
Δέκα παλμικά οξύμετρα για την Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και μπουκαλάκια με νερό  για τους υγειονομικούς, συνολικής αξίας 300 ευρώ, προσέφεραν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου  του Anatolia High School (τμήμα 3Α/Α) από χρήματα που συγκέντρωσαν. Ήταν ένα μικρό δείγμα εκτίμησης προς το έργο και τις υπηρεσίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας μας, και ταυτόχρονα μία μεγάλη χειρονομία αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα εναντίον της νόσου COVID-19.
 
ACT | A Division of Anatolia College
#ACT_Greece
Ο John Sarbanes, μέλος του Κογκρέσου, για την επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Προέδρου

Λίγες ώρες προτού ο Joe Biden ορκιστεί νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, και σε μία περίοδο που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Πολιτείας του Μέριλαντ και εξέχον μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας John Sarbanes (Τζον Σαρμπάνης) μίλησε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, το Dukakis Center του ACT – American College of Thessaloniki με θέμα «Η Ομαλή Μεταβίβαση της Εξουσίας στις ΗΠΑ».

Διαβάστε περισσότερα >
Interview with the US Congressman John Sarbanes

On the occasion of the webinar "Peaceful Transfer of Power in the US", hosted by the Dukakis Center at ACT, we had the opportunity to share views with US Congressman John Sarbanes, a prominent member of the Greek American diaspora.

Mr. Sarbanes stressed the importance of expanding educational opportunities that empower students and benefit society, such as the CTY Greece program, of which he has been a keen supporter. He also emphasized the role that his Greek heritage played in helping him establish his political creed and his perception of civic responsibility.

Read more >
CTY Greece at Anatolia College
#ctygreece
CTY Greece Family Program: Όταν η Μάθηση Γίνεται Οικογενειακή Υπόθεση

Το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα του Κέντρου για Χαρισματικά & Ταλαντούχα Παιδιά, το CTY Greece Family Program, απευθύνεται στους γονείς των μαθητών μας και αφορά όλη την οικογένεια! 

Πρόκειται για μεμονωμένα 2ωρα εργαστήρια, όπου οι γονείς των CTYers, μαζί με τα παιδιά τους, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τον κόσμο του CTY Greece. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους γονείς τους και να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο των επιστημών.

Διαβάστε περισσότερα >

Κοπή Βασιλόπιτας α λα CTY Greece!


Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον μια διαφορετική εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση, τα μέλη της οικογένειας  του CTY Greece από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και οι πολύτιμοι συνεργάτες του από το Κολλέγιο Ανατόλια, είχαν την ευκαιρία, να πουν τα νέα τους, να "χορέψουν" στο ρυθμό όμορφης μουσικής, να ανταλλάξουν ευχές, να θυμηθούν όμορφες στιγμές από την επτάχρονη πορεία του Κέντρου μέσα από ένα  φωτογραφικό ταξίδι, και να συμμετάσχουν σε ένα διασκεδαστικό διαδικτυακό κουίζ  για την ανάδειξη του τυχερού της βασιλόπιτας.

Διαβάστε περισσότερα >

Pinewood American International School

#pinewoodschool
Pinewood honors the International Holocaust Remembrance Day

As stewards of history and adversaries of ignorance, Pinewood students remain committed to their duty to preserve the memory of those who perished during WWII by honoring them each year during International Holocaust Remembrance Day on January 27. From a celebration of Thessaloniki’s Jewish heritage to the study of Stones of Memory in the streets of the city, and from the tragic history of the ghettos to the heartbreaking letters mothers sent to their sons, IB Diploma History, English A, and World History 10 students reflect on the nightmares of the past, acknowledge this dark stain on human history, and vow to never let it happen again through gracefully original music, art, poetry, and prose.

Read more >
Συνεντεύξεις αποφοίτων
Άννα Δαμάσκου '96

Απόφοιτοι του Anatolia High School μοιράζονται μαζί μας τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες τους από το Κολλέγιο Ανατόλια.
 
Τον Ιανουάριο 2020 μιλήσαμε με την Άννα Δαμάσκου, απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης του ’96. Η Άννα σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο στο London School of Economics and Political Science και τις διδακτορικές σπουδές της στο ευρωπαϊκό οικονομικό ποινικό δίκαιο στο Queen Mary University of London. Έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο ίδιο αντικείμενο στο University of Luxembourg και διαθέτει 15ετή εργασιακή εμπειρία στους τομείς της κανονιστικής συμμόρφωσης τραπεζικών ιδρυμάτων (ΕΤΕ, UBS, Black Sea Trade and Development Bank) και της εποπτείας του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού τομέα (ΕΚΤ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς). Είναι μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος την τελευταία δεκαπενταετία και Πρόεδρος της από το 2017. 
 
#alumniofficestayconnected
Εκπαιδευτικά προγράμματα
Έναρξη περιόδου αιτήσεων για φοίτηση στο IBDP
 
Το Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙBDP) του Κολλεγίου Ανατόλια είναι ανοιχτό σε μαθητές από άλλα σχολεία και μαθητές κάθε εθνικότητας, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ικανοποιητική γνώση της αγγλικής γλώσσας και μπορούν να αποδείξουν πως έχουν τα κίνητρα και τη διάθεση να προσαρμοστούν σε ρυθμούς εργασίας κατάλληλους για τις απαιτήσεις του προγράμματος. Αιτήσεις γίνονται δεκτές ως τις 14 Μαΐου 2021.Mπορείτε να εγγραφείτε στο 2ο Info Session που διοργανώνεται στις 17 Μαρτίου 2021 κάνοντας κλικ εδώ. 
 
Διαβάστε περισσότερα >
Προγράμματα Lifelong Learning Center
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (LLC) στο ACT, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ένα αποτελεσματικό σύστημα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, διοργανώνει προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα έτσι ώστε να καλύπτουν ποικίλα πεδία ενδιαφέροντος της σύγχρονης εποχής. Στόχος των προγραμμάτων μας είναι η διαρκής επιμόρφωση και κατάρτιση του ατόμου, από κάθε είδους μορφωτικό υπόβαθρο, μέσω της καλλιέργειας και μετάδοσης γνώσεων και δεξιοτήτων σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα Μαρτίου 2021 >
e-shops: Κατασκευή & ΔιαχείρισηΗλεκτρονικού Καταστήματος
Πρόγραμμα 18 ωρών  (Live Online)

 
Πώς στήνεται σωστά ένα e-shop και τι πρέπει να προσέξετε; Ξεκινήστε τη δική σας ηλεκτρονική επιχείρηση χωρίς να έχετε γνώσεις προγραμματισμού.
 
Γνωρίστε τις πλατφόρμες Shopify και WooCommerce και μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το e-shop σας με επιτυχία.

Ειδική τιμή Early Bird για εγγραφές έως 20/2: 198€


Πληροφορίες & Εγγραφές >
 
Content Made Write
Πρόγραμμα 16 ωρών (Live Online)
 
Τα brands, το χρειάζονται. Το κοινό, το αναζητά. Το γραπτό περιεχόμενο στην ψηφιακή εποχή μπορεί να κάνει ένα προϊόν, μια υπηρεσία ή μια επιχείρηση, να διαφοροποιηθεί, να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί. Αρκεί να μάθετε να το οργανώνετε, να το δημιουργείτε και να το προωθείτε σωστά. Μάθετε πώς στο νέο μας πρόγραμμα!

Ειδική τιμή Early Bird για εγγραφές έως 12/3: 198€

Πληροφορίες & Εγγραφές >
Θετική Ψυχολογία σε Καιρούς Κρίσης & Αβεβαιότητας
Πρόγραμμα 8 ωρών (Live Online)

Μάθετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας, το άγχος και το στρες και να διατηρείτε θετική στάση απέναντι στις δυσκολίες. Εξοικειωθείτε με τις βασικές αρχές της θετικής ψυχολογίας και αποκτήστε γνώσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε σε κάθε πτυχή της ζωής σας, μέσα από ενημέρωση και βιωματικές ασκήσεις.

Ειδική τιμή Early Bird για εγγραφές έως 20/3: 75€

Πληροφορίες & Εγγραφές >
Η εκδήλωση της ημέρας
Sign up here

No comments:

Post a Comment