Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια γευστική δροσερή σαλάτα, η οποία θα μας γεμίσει με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία της, τις βιταμίνες της, ενώ παράλληλα θα καταφέρει να διατηρήσει τη σιλουέτα μας σε άψογη φόρμα; Είναι γεγονός πως πολλοί από εμάς δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να δημιουργήσουμε υγιεινά γεύματα, καθώς οι υποχρεώσεις μάς πιέζουν καθημερινά. Από την άλλη, παραμένοντας σπίτι αυτήν την περίοδο, οι διατροφικές μας ατασθαλίες όλο και αυξάνονται. Θέλοντας να συνδυάσουμε λοιπόν, την απόλαυση εκλεκτών γεύσεων με πιάτα, τα οποία δεν πρόκειται να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας, το ενδιαφέρον μας στρέφεται προς τις αγαπημένες μας σαλάτες.
Μάστερς του είδους; Η εταιρία Φρεσκούλης, η οποία καινοτομεί για ακόμη μια φορά στον κόσμο των λαχανικών, ανοίγοντάς μας έναν νέο κόσμο, με ένα ολόφρεσκο site, το welovesalads.gr, που μας έχει ήδη ξετρελάνει! Πρόκειται για έναν τόπο που δημιουργήθηκε από την εμπνευσμένη ομάδα του Φρεσκούλη, στον οποίο θα ανακαλύψει κανείς πλούσιο και «χορταστικό» περιεχόμενο γύρω από τις σαλάτες, τα λαχανικά, την υγεία και την ευημερία.
Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι οι σαλάτες είναι μια γαστρονομική επιλογή, η οποία δεν γνωρίζει σύνορα και κουλτούρες και αποτελεί απαραίτητη προσθήκη στα τραπέζια όλων των πολιτισμών. Ως μια νότα δροσιάς, και πολύχρωμης πανδαισίας, οι διαφορετικές εκδοχές της μπορούν να μας συντροφεύουν όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ η παρασκευή τους επιτυγχάνεται με πολλή ευκολία και λίγο χρόνο.
Εάν κι εσείς λοιπόν, ανήκετε στους salad lovers, το welovesalads.gr θα σας δώσει όλα όσα αναζητάτε: νόστιμες συνταγές επιτυχίας, κείμενα λατρείας με θέμα και αφορμή τη σαλάτα και φυσικά, συμβουλές και tips για να γίνεται κι εσείς experts του είδους. Δίνοντας νόημα σε κάθε πιάτο το οποίο θα προετοιμάζετε από εδώ και ως το εξής, περιηγηθείτε στο νέο και άκρως ενημερωμένο site του Φρεσκούλη, που θα σας δώσει έμπνευση για να συνεχίσετε την απόλυτη δημιουργία στην κουζίνα σας!
Ωστόσο, η έμπνευση δεν σταματά εκεί. Εσείς γνωρίζατε ότι οι αρχαίοι Έλληνες και στη συνέχεια οι Ρωμαίοι επέλεγαν τις σαλάτες ως γεύμα τους ή πώς κατέληξε η Γαλλία, μητέρα της σύγχρονης γαστρονομίας, να θεωρείται από πολλούς και η μητέρα της σαλάτας; Αυτά και άλλα πολλά θα συναντήσετε στον μοναδικό online προορισμό, ο οποίος σας περιμένει να τον εξερευνήσετε.
Παράλληλα, εάν αναζητάτε μερικές από τις καλύτερες συνταγές για σαλάτα, που πρόκειται να εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας, εμείς σας δίνουμε μια πρώτη «γεύση» παρακάτω, πάντα με την αξεπέραστη υπογραφή του Φρεσκούλη...
Αρχοντική σαλάτα με πορτοκάλι
Υλικά
- 1 συσκευασία σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης
- ½ συσκευασία Άνηθος Φρεσκούλης
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φετούλες
- Αλάτι – πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος και καβουρδίζουμε εκεί το κουκουνάρι για ½ λεπτό περίπου ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα μαζί με το πορτοκάλι και το κουκουνάρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Μια συνταγή της Γεωργίας Παπαδιονυσίου
Πράσινη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο
Υλικά
- 1 συσκευασία σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης
- 60 γρ. κόκκινη κινόα
- 60 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το dressing
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι
- ½ πράσινο μήλο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι, το πράσινο μήλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing. Τοποθετείτε την κόκκινη κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Τοποθετείτε την κόκκινη κινόα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε την διπλάσια ποσότητα νερού και αλάτι. Βάζετε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την κινόα να βράσει για 10-12 λεπτά. Όταν η κινόα είναι έτοιμη την σουρώνετε και την κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την σαλάτα καπριτσιόζα, την κόκκινη κινόα, τα χοντροσπασμένα φουντούκια, τις φέτες πράσινου μήλου και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.
Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου
Σαλάτα Ιταλική με αβοκάντο, κόκκινα φρούτα και βινεγκρέτ πορτοκαλιού
Υλικά
- 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Οικογενειακή Φρεσκούλης
- 150 γρ. κόκκινα φρούτα (φρούτα δάσους)
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φιλέτα
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- ½ φλ. κράνμπερι αποξηραμένα ή σταφίδες
- ½ φλ. ρόδι καθαρισμένο
- ½ φλ. αμύγδαλο φιλέ
- Λίγες φύτρες
- Λίγες φλοίδες ώριμη γραβιέρα
Για το dressing πορτοκαλιού
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 ζουμερό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι από κρασί
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα κόκκινα* και τα αποξηραμένα φρούτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού και το αβοκάντο κομμένο σε καρέ. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τη σαλάτα. Στήνουμε τη σαλάτα σε μια ανοιχτή πιατέλα, την πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και φύτρες για χρώμα. Γαρνίρουμε με φλοίδες ώριμης γραβιέρας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά κόκκινα φρούτα ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα, όπως βατόμουρα κόκκινα, φράουλες, κεράσια, καρπούζι.
Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
No comments:
Post a Comment