ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Sunday, February 14, 2021

Όλος ο κορωνοϊός του κόσμου θα χώραγε σε ένα κουτί κόκα κόλα

Όλα τα σωματίδια του ιού που άλλαξε τη ζωή όλης της ανθρωπότητας, θα χώραγαν σε ένα κουτί αναψυκτικού, μόλις 330 ml.

Όλος ο κορωνοϊός του κόσμου θα χώραγε σε ένα κουτί κόκα κόλα

Ο κορωνοϊός ήρθε για να αλλάξει τις ζωές όλων μας. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε, τα έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές. Ωστόσο όταν έσκασε στην αρχική μας μια είδηση, δεν γινόταν να την προσπεράσουμε, μιας και ήταν αρκούντως εντυπωσιακή. Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζεις κι εσύ ωστόσο όλα τα σωματίδια κορωνοϊού που κυκλοφορούν παγκοσμίως θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα μεταλλικό κουτί αναψυκτικού των 330 ml. Μάλιστα όχι μόνο θα χώραγαν σε ένα τενεκεδένιο κουτάκι κόκα κόλα, αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς ενός Βρετανού μαθηματικού θα περίσσευε και χώρος.

Ο δρ Κιτ Γιέιτς του Πανεπιστημίου του Μπαθ, σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής «Ιντιπέντεντ», χρησιμοποίησε τη διάμετρο του ιού SARS-CoV-2, η οποία είναι περίπου 100 νανόμετρα (δισεκατομμυριοστά του μέτρου), προκειμένου να εκτιμήσει ποιος είναι ο όγκος κάθε σωματιδίου του ιού. Ακολούθως, υπέθεσε ότι, οποιαδήποτε στιγμή, στον κόσμο υπάρχουν γύρω στα δύο δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων σωματίδια του κορωνοϊού. Εδώ βέβαια καλό είναι να αναφέρουμε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσα είναι τα σωματίδια κορωνοϊού που βρίσκονται στη γη, ειδικά από τη στιγμή που συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του, έλαβε υπόψη του ότι οι πρωτεΐνες-ακίδες του κορωνοϊού προεξέχουν και ότι τα σφαιρικά σωματίδια θα αφήνουν κάποια κενά εάν στριμωχτούν δίπλα-δίπλα, καταλήγοντας έτσι στο συμπέρασμα ότι όλα τα σωματίδια σε κυκλοφορία στον κόσμο θα μπορούσαν να χωρέσουν με άνεση μέσα σε έναν χώρο 330 ml που έχει ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού ή μπίρας. Μάλιστα κάποια από αυτά θα περίσσευαν κιόλας.

«Είναι εντυπωσιακό να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά τα βάσανα, οι δυσκολίες και οι χαμένες ζωές που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο, προέρχονται από μόνο λίγες "γουλιές" αυτού που αναμφίβολα είναι το χειρότερο ρόφημα στην ιστορία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιέιτς.

No comments:

Post a Comment