ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, October 17, 2020


Έκθεση «Anthropause»
20 Οκτωβρίου 2020 – 31 Ιανουαρίου 2021
@MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης


Με τι μοιάζει μια κοινωνία που βιώνει έναν πρωτοφανή, κάθετο υγειονομικό αποκλεισμό; Πώς εικονογραφείται η συμβίωση μ’ έναν αόρατο κίνδυνο, η αγωνία και η μοναξιά του εγκλεισμού; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν ως άξονες επιλογής στην ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε φωτογράφους και ευρύ κοινό, σε μια προσπάθεια χαρτογράφησης του γνωστού και άγνωστου κοινωνικού τοπίου της πανδημίας στην ελληνική επικράτεια.
Κενοί δημόσιοι χώροι, ένα έρημο Πάσχα, οι εκτεθειμένοι και ευάλωτοι της κοινωνίας είναι μερικά από τα θέματα που εντοπίζει κανείς στο υλικό που κατατέθηκε από τους 372 αποστολείς -καλλιτέχνες, φωτοδημοσιογράφοι, ερασιτέχνες, πολίτες- στο σχετικό κάλεσμα. Το υλικό αξιολογήθηκε από τριμελή επιτροπή και οι λήψεις 101 εξ αυτών συνθέτουν τη νέα έκθεση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης «Anthropause» που θα παρουσιαστεί από τις 20 Οκτωβρίου 2020 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, στην Αποθήκη Α’, στην Προβλήτα Α’ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση παρουσιάζεται σε ειδική προβολή υλικό ακόμη 110 φωτογράφων από το ανοιχτό κάλεσμα. Το σύνολο του υλικού της έκθεσης και της προβολής θα είναι αναρτημένο στη διαδικτυακή πλατφόρμα του MOMus, res.momus.gr συνιστώντας ένα ευρύ ψηφιακό αρχείο εικόνων που θα είναι χρήσιμο ιστορικά, κοινωνικά, δημοσιογραφικά, ερευνητικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.




Περισσότερα, εδώ 


 




Έκθεση «Together, so Far so Close» 
20 Οκτωβρίου 2020 – 4 Νοεμβρίου 2020
@MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

 
Την εκθεσιακή εκδοχή του ανοιχτού καλέσματος που είχε κάνει το MOMus τον περασμένο Μάρτιο με την ψηφιακή πλατφόρμα res.momus.gr υπό τον γενικό τίτλο «Resilience Project - Μαζί Ανθεκτικοί» και συγκεκριμένα τη δράση «So Far So Close / Τόσο Κοντά-Τόσο Μακριά» έρχεται να αποτυπώσει η έκθεση «Together, so Far so Close» που θα παρουσιαστεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2020. Πρόκειται για την ομαδική έκθεση με έργα δημιουργών από τη σχετική ψηφιακή πλατφόρμα, υπό τη συμμετοχική επιμέλεια των 23 συμμετεχόντων που επιλέχθηκαν μετά από ανοιχτή πρόσκληση του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών, με τίτλο «Together We Curate. Στήνουμε μαζί την επόμενη έκθεση». Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, με διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο κλήθηκαν να συγκεντρώσουν, να οργανώσουν το υλικό, να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν και να νοηματοδοτήσουν την έκθεση, με έναν πρωτότυπο, συλλογικό επιμελητικό τρόπο.

Περισσότερα, εδώ

 

No comments:

Post a Comment