Friday, October 30, 2020

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ



Τη μετάβαση από το πορτοκαλί στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού στον χάρτη υγειονομικής ασφαλείας για τον κορωνοϊό στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης από τις 6 το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.


Μοναδική εξαίρεση για τη διευκόλυνση των πολιτών θα υπάρξει μόνο στο ζήτημα των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών μετακινήσεων και μετακινήσεων από και προς στις περιοχές αυτές. Όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς, η απαγόρευση μετακινήσεων θα ισχύσει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Ο υφυπουργός τόνισε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.399 στενές επαφές που βρίσκονται σε κατ'οίκον απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες στα 35,2 έτη.

Αντιστοίχως στη Λάρισα, υπάρχουν 343 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 37 έτη και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 721 στενές επαφές.


Στη Ροδόπη τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 217 με μέσο όρο τα 30 έτη, ενώ οι στενές επαφές ανέρχονται σε 488.


Ο κ. Χαρδαλιάς επικαλούμενος τα επιδημιολογικά δεδομένα, ανέφερε πως υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη νυχτερινή διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες καθώς και μαζικές, κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις.


Παράλληλα, ανακοίνωσε πως από αύριο στις 6 το πρωί, ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 οι εξής Περιφερειακές Ενότητες:


Πέλλας


Χαλκιδικής



Πιερίας


Ημαθίας


Κιλκίς


Δράμας


Έβρου


Ξάνθης


Καβάλας


Επίσης, ανεβαίνουν από το επίπεδο 1 στο επίπεδο 2, δηλαδή από το πράσινο στο κίτρινο επίπεδο οι Περιφερειακές Ενότητες:


Μεσσηνίας 


Αρκαδίας



No comments:

Post a Comment