Friday, June 26, 2020


Ξεκινά σήμερα το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία Λευκού Πύργου
  • /
  •  
  • Ξεκινά σήμερα το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία Λευκού Πύργου

  • Ξεκινά σήμερα το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου

     στην παραλία Λευκού Πύργου



    Επί δεκαεπτά ημέρες το μεγάλο ραντεβού με τον χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού θα ανθίσει και πάλι στη νέα παραλία του Λευκού Πύργου.


    Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου από 26 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου στην Παραλία Λευκού Πύργου - άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Χάρη στην αγάπη των επισκεπτών εδώ και τέσσερις δεκαετίες ο θεσμός στηρίχθηκε από μικρούς και μεγάλους, από Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, από νέους και μεγαλύτερους.

    Η διοργάνωση υποδέχεται βιβλιόφιλους όχι μόνο από τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και από όλη τη χώρα.

    Εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ότι καλύτερο στον χώρο των εκδόσεων και της φιλαναγνωσίας, υπηρετώντας έναν από τους θεμέλιους λίθους του ανθρώπινου πολιτισμού που είναι το βιβλίο, δημιουργώντας μελλοντικούς αναγνώστες.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης σε δήλωση του τόνισε: «Παρόλα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σχέση με την πανδημία, το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι παρόν και προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον. Προβάλλοντας το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα για ακόμη μια φορά η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτοπόρα στον Πολιτισμό».

    Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές τον Μανόλη Αναγνωστάκη και με διαδικτυακό αφιέρωμα «στην Αλήθεια και στο αίθριο το φώς».

    Καθημερινά υπάρχει πρόγραμμα παρουσίας συγγραφέων στα περίπτερα, οι οποίοι θα προβάλουν τη βιβλιογραφία τους στο βιβλιόφιλο κοινό και θα υπογράφουν τα βιβλία τους.

    Φέτος ο ΣΕΚΒΕ θα διεξάγει και διαγωνισμό φωτογραφίας από την έναρξη έως και τη λήξη του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες θα μπορούν να στέλνουν φωτογραφία τους στα emails του ΣΕΚΒΕ sekve@otenet.gr και sekvethes@gmail.com και θα υπάρξει βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία. Επίσης μπορούν να αποστείλουν και στο FACEBOOK στις σελίδες με μήνυμα: Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

    No comments:

    Post a Comment