3 μπουγατσατζίδικα που ξεχωρίσαμε
στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε κάποια, σας προτείνουμε τρεις μπουγάτσες, σταθερές αξίες στην πόλη.
Ανώτερον / Κυριακή πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο: όλη η γειτονιά περιμένει στην ουρά για την μπουγάτσα με το λεπτό χειροποίητο φύλλο και την πλούσια κρέμα. Από το 1970 η οικογένεια Γκέκα, με καταγωγή από τις Σέρρες, φτιάχνει μπουγάτσες και τις σερβίρει παραδοσιακά σε μικρό πιατάκι. Έχουν και με τυρί, σπανάκι ή κιμά. Συνοδεύστε τη με κεφίρ από τη φάρμα Κουκάκη, που θα βρείτε στο ψυγείο. Λίνα Καπετάνιου
Αγίου Δημητρίου 59, Τ/2310-264.064
Αγίου Δημητρίου 59, Τ/2310-264.064
Γιάννης / Γιατρικό για ξενύχτηδες. Οι ντόπιοι, μετά τη βραδινή διασκέδαση, περιμένουν στην ουρά και συνοδεύουν την μπουγάτσα τους συνήθως με σοκολατούχο γάλα. Στον Γιάννη, εκτός από τις κλασικές γεύσεις, αλμυρές με κιμά ή τυρί και γλυκιά με κρέμα, κανέλα και άχνη, θα βρείτε και με πραλίνα σοκολάτας. Διαθέτει και delivery. Νένα Δημητρίου
Μητροπόλεως 106, Τ/2310-257.375
Μητροπόλεως 106, Τ/2310-257.375
Αθηνά / Από το 1975 στο ίδιο σημείο, σερβίρει φρέσκια μπουγάτσα 24 ώρες το 24ωρο. Ευκαιρία να δοκιμάσετε την μπουγάτσα για βραδινό ή μετά τη νυχτερινή διασκέδαση, όπως κάνουν πολλοί Θεσσαλονικείς. Χειροποίητο λεπτό φύλλο, αρωματική κρέμα, εξίσου ωραία και η μπουγάτσα με κιμά, και αυτή με σπανάκι. Λίνα Καπετάνιου
Βασιλίσσης Όλγας 123, Τ/2310-848.284
Βασιλίσσης Όλγας 123, Τ/2310-848.284
No comments:
Post a Comment