ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, June 6, 2015

ΤΣΙΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Αυθεντικό και φλογισμένο τσίλι από τους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης έρχεται φρέσκο και κατευθείαν στον ουρανίσκο των εραστών του καυτερού.
Ο Νίκος Ιωάννου και η Λίλιαν Κουίδου, γονείς τριών παιδιών έμειναν άνεργοι μετά από 21 χρόνια εργασίας. Στην αρχή της διαβολεμένης οικονομικής κρίσης. «Εμείς κομιξάδες είμασταν» λέει ο Νίκος. Κομιξάδες απ αυτούς που μεγάλωσαν με κόμιξ και τα αγάπησαν τόσο που έφτιαξαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την γνωστή -στους λάτρεις του Αστερίξ, του Λούκυ Λουκ, του Μπλέκ, του Σεραφίνο, του Όμπραξ και των άλλων γνωστών και άγνωστων χάρτινων ηρώων- περίφημη ''Σπηλιά των Κόμικς'', μοναδικό σημείο συνάντησης κι αναφοράς στη Θεσσαλονίκη για τα εικονογραφημένα περιοδικά και βιβλία.
Αδυσώπητη όμως η κρίση τους έκλεισε μια μέρα κι έμειναν χωρίς ...σπηλιά γιατί χωρίς δουλειά δεν έμειναν. Όπως αναφέρουν στους politesoraiokastrou.gr, στράφηκαν στο μικρό τους κτηματάκι, έκτασης 7 στρεμμάτων στους Νέους Επιβάτες κι έσπειραν ότι μπορεί να βάλει ο νους σε λαχανικά, αρωματικά και οπωροκηπευτικά. Ότι χωρούσε το χωράφι. «Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη» λέει η παροιμία και πολύ γρήγορα η Λίλιαν έβαλε στην κατσαρόλα τις καταπληκτικές συνταγές που ήξερε, αυτές που λίγοι ξέρουν και πολύ λιγότεροι μαγειρεύουν. Κάθισε κι αφού συνέθεσε τις απαραίτητες καυτερές γεύσεις δημιούργησε το πρώτο ελληνικό τσίλι που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το ονομαστό Μεξικάνικο ή το εξ ίσου γνωστό Ινδικό. Τα προϊόντα τους πιστοποιημένα βιολογικά είναι πλέον στην πρώτη γραμμή της παραγωγής τους όπως και η διάθεσή τους καθώς για το ζευγάρι η προώθηση μέσω τρίτων θα ήταν χάσιμο και πολυτέλεια. Κοντά στο τσίλι, ήρθαν το τσάτνεϊ κι άλλες γλυκόξινες σάλτσες σε σημείο που σήμερα να παράγουν καμιά 20αριά γεύσεις με ονόματα όπως «γλυκιά πικάντικη σάλτσα χαμπαρένο», «γλυκιά και φρουτώδης πικάντικη σάλτσα», «σάλτα πιπεριάς καγιέν», «πικάντικη σάλτσα φράουλας», «σάλτσα χαλαπένιο», «scorpion's toush» (η πιο καυτερή απ όλες), «γλυκόξινη πικάντικη σάλτσα τομάτα» κα.

Ο Νίκος και η Λίλιαν διαθέτουν μόνοι τους το ελληνικό τσίλι και τις γλυκόξινες πικάντικες σάλτσες τους κι αν τύχει και ρωτήσετε «που σας βρίσκουμε» θα σας απαντήσουν, «μαγαζί δεν έχουμε, χωράφι έχουμε...»

No comments:

Post a Comment