ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, April 23, 2015

Εκτορας Μποτρίνι, ο Ιταλοκερκυραίος που έχει το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας 

Εκτορας Μποτρίνι, ο δαιμόνιος Ιταλοκερκυραίος που έχει το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας [εικόνες]

-A+A
Το εστιατόριό του στην Κέρκυρα βραβεύτηκε για τρίτη συνεχή
 χρονιά, στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2015, ως
 το καλύτερο στη χώρα.
Μετά το Michelin που κέρδισε το Botrini’s στο Χαλάνδρι για δεύτερη χρονιά, ήρθε 
και η βράβευση του εστιατορίου του Etrusco στην Κέρκυρα.
Το Etrusco στην Κέρκυρα:
Και το Botrini's στο Χαλάνδρι:
Ο δαιμόνιος σεφ, που έγινε διάσημος στο πανελλήνιο γιατί «δολοφονούσε»
 βρώμικα και φαλιρισμένα μαγαζιά στο σόου «Εφιάλτης στην Κουζίνα», έχει πλέον 
δραστηριότητες από το Ντουμπάι ως τη Μύκονο.
Ο Εκτορας από την Τοσκάνη

Ο Έκτορας πέρασε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Τοσκάνη,
 γράφει το Αθηνόραμα. Στο κερκυραϊκό του «μισό» πήγαινε σχολείο με τα πόδια κ
ι ένιωθε τις εποχές ( τότε ήταν ακόμη διακριτές ). Το καλοκαίρι μύριζες το ροδάκινο
 από μακριά, μαζί με τα παιδιά της γειτονιάς πήγαιναν και τα έκλεβαν και…
 τους κυνηγούσαν να τους δείρουν.
Ήταν συνέχεια ξυπόλητος. Του έκανε εντύπωση που η μυρωδιά της θάλασσας, 
το ιώδιο, έφτανε μέχρι το σπίτι του τα βράδια. Το καλύτερό του ήταν όταν τον
 έπαιρναν η μάνα και η θεία του και πήγαιναν απογευματινή βόλτα στην πόλη.
 Κάθονταν στου «Μπούζη», που έφτιαχνε φοβερή μόκα αλά παλαιά, ένα παγωτό
 από καφέ, βανίλια και κρέμα σαντιγί.
«Σου έκανε μια τρύπα στη μέση με ένα τεράστιο κουτάλι, έριχνε νες καφέ
 και το ανακάτευες», περιγράφει ο ίδιος. Από εκείνη την ανάμνηση γεννήθηκε ένα 
pre-dessert στο «Εtrusco»: η «παραλλαγή σε μια μόκα αλά παλαιά».
Στο σπίτι έτρωγαν καλαμάρια στη σχάρα με το μελάνι τους, οβριές με αβγά πάνω
 σε φέτες ψωμί τηγανισμένο με σκόρδο, μπακαλιάρο μπιάνκο. Ο γείτονάς τους, 
ο μπαρμπα-Νίκος ο ψαράς, «Καρτούτσος» ήταν το παρατσούκλι του, τους έφερνε
 κοκκινοσκορπιούς μπουρδέτο. Πήγαιναν με τον πατέρα του για σπαράγγια, για
 μανιτάρια και για κυνήγι. Γύριζαν με μπεκάτσες και η μάνα του τις έκανε με
 χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Την Κυριακή ( γιατί τότε πήγαιναν σχολείο και το
 Σάββατο ) τον ξυπνούσαν οι μυρωδιές της κουζίνας. Έτσι μεγάλωσε, όπως γράφει 
το Αθηνόραμα.
Ο Μποτρίνι με τον πατέρα του στο εστιατόριο της Κέρκυρας:

No comments:

Post a Comment