ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, October 18, 2024









οι τεχνικές λεπτομέρειες για τους χώρους

 πρόσκαιρης στάθμευσης που θα δημιουργηθούν 

λόγω Fly Over

Οι τεχνικές λεπτομέρειες που απομένουν να ρυθμιστούν ώστε να δοθούν στην κοινή χρήση οι θέσεις πρόσκαιρης στάθμευσης, που θα διατεθούν περιμετρικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ήταν το βασικό θέμα το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σήμερα, Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024, στο ΥΜΑΘ. 

Οι λεπτομέρειες αφορούν κυρίως το πως θα δημιουργηθούν οι δυνατότητες εισόδου και εξόδου στους καθορισμένους χώρους πρόσκαιρης στάθμευσης, με τον Υφυπουργό να σημειώνει ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το Fly Over αναζητά και νέα οικόπεδα στην δυτική και ανατολική πλευρά της πόλης που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον παραπάνω σκοπό, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανακούφιση των οδηγών. Παράλληλα, με την διοίκηση του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ συζητήθηκε η κυκλική συγκοινωνία, η οποία θα εξυπηρετεί τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης που θα χρησιμοποιούν τους χώρους πρόσκαιρης στάθμευσης. Όπως τονίστηκε, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος να ξεκινήσει τα δρομολόγια από και προς τους παραπάνω χώρους, συνδέοντας με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την ΔΕΘ.

Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η ρύθμιση των φαναριών στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης. Η σχετική μελέτη ολοκληρώνεται, με αποτέλεσμα σύντομα τα φανάρια στις καίριες οδούς να ρυθμιστούν με τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα, ώστε η σήμανσή τους να διαρκεί ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Αναφορικά με την εφαρμογή που θα "κατεβαίνει" στα κινητά τηλέφωνα των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών της πόλης και θα εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στις βασικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης λόγω των εργασιών κατασκευής του Fly Over, μέσω της οποίας οι οδηγοί θα επιλέγουν εκείνοι τις οδούς στις οποίες θα κινηθούν για να φτάσουν στον προορισμό τους, η φάση της επεξεργασίας των δεδομένων βρίσκεται στην ολοκλήρωση της. Επιπρόσθετα έχουν συμπεριληφθεί όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και σύντομα θα διατεθεί στο κοινό.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας επισήμανε την σημασία που έχει για το κυκλοφοριακό της πόλης οι χώροι φορτοεκφορτώσεων εμπορευμάτων και προϊόντων, που έχουν οριστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον σκοπό που έχουν διαμορφωθεί.  




 «Ως Συντονιστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το Fly Over ζητήσαμε από τους φορείς της Θεσσαλονίκης να αναλάβουν ένα μερίδιο της κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των συμπολιτών μας μέχρι να παραδοθεί το έργο» δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), του Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ), της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 


 


No comments:

Post a Comment