ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Wednesday, October 16, 2024

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΕΤΑ

Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και Αννέτα» του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά  στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου.

Η Άννα Φόνσου βάζει τη σκηνοθετική της σφραγίδα στο αγαπημένο έργο του Αλέξη Σολομού, τη μετάφραση του οποίου είχε κάνει ο ίδιος, για αυτό και η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Αξίζει  να σημειωθεί ότι το ΚΘΒΕ παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του σπουδαίου Γάλλου δραματουργού.

Περισσότερα
ΔΟΝ ΚΑΡΛΟΣ

O «Δον Κάρλος» του Φρίντριχ Σίλλερ, του μεγάλου ρομαντικού ποιητή της γερμανικής λογοτεχνίας, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη πρεμιέρα του ΚΘΒΕ. Το έργο θα παρουσιαστεί μέσα από την καινοτόμο οπτική του Γιάννη Χουβαρδά, ενός από τους κορυφαίους σκηνοθέτες και πλέον διακεκριμένους καλλιτέχνες της γενιάς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα, ενώ ο Γιάννης Χουβαρδάς μαζί με τη σκηνοθεσία υπογράφει και τη διασκευή, δραματουργική & σκηνική επεξεργασία μετάφρασης.   

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολυαναμενόμενη παραγωγή του ΚΘΒΕ προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο και θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Πρεμιέρα: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 21.00

Η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά αποτελεί το τελευταίο μέρος της σκηνοθετικής του τετραλογίας, με την οποία ολοκληρώνει την προσωπική του διερεύνηση πάνω στη σχέση θεάτρου και κινηματογράφου, που οργανώνεται γύρω από μια κεντρική θεματολογία, η οποία εστιάζει στην ηθική και πνευματική εξόντωση του ανθρώπου, μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία -παντελώς διεφθαρμένη από την εξουσία και το χρήμα- που αδυνατεί να βρει την ισορροπία και το μέτρο.

Περισσότερα
ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ

Η πετυχημένη παραγωγή, της περσινής σεζόν, «Βίρα τις Άγκυρες» που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 30.000 θεατές, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές επιστρέφει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο.
 
Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέρη Πελτέκη, είναι μια αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης, μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή που συνδυάζει τραγούδι, χορό, γέλιο αλλά και συγκίνηση, η οποία κέρδισε το στοίχημα, όπου παρουσιάστηκε.

Μια φαντασμαγορικήλαμπερή παράσταση που ψυχαγωγεί, σατιρίζει και, κυρίως, ταξιδεύει το κοινό, με ένα δυνατό σύνολο από σπουδαίους συντελεστές και ταλαντούχους, ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές.

Ο Νίκος Χαρλαύτης ο οποίος υπογράφει τα εντυπωσιακά κοστούμια της παράστασης είναι υποψήφιος για το βραβείο ενδυματολογίας στα φετινά βραβεία θεάτρου και παραστατικών τεχνών.

Περισσότερα
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Στην πόλη Σε Τσουάν της Κίνας, τρεις θεοί αναζητούν κατάλυμα για μια νύχτα. Η πόρνη Σεν Τε είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει.
Βασιλικό Θέατρο

ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Μια τρελή… τρελή… τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.

Φουαγιέ Θεάτρου ΕΜΣ

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΕΤΑ του Ζαν Ανούιγ
Όταν η αγάπη κυριαρχεί…
Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!

Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!

Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων; Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!Κάθε Κυριακή στις 11.00 | Βασιλικό Θέατρο 

ΔΟΝ ΚΑΡΛΟΣ
«Δον Κάρλος» του Φρίντριχ Σίλλερ, του μεγάλου ρομαντικού ποιητή της γερμανικής λογοτεχνίας, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη πρεμιέρα του ΚΘΒΕ. 
Πρεμιέρα: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου | Θέατρο ΕΜΣ

ΠΡΟΣΔΟΚΩ
Προσδοκώ,
 το έργο του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια), επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού. 
21.11.24 Φουαγιέ Θέατρου ΕΜΣ

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Ενα έργο που αγαπήθηκε από το κοινό από το πρώτο ανέβασμά του, παρουσιάζεται τώρα από το ΚΘΒΕ- με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων επιθεώρησης- μέσα από μια νέα οπτική της παράστασης που ψυχαγωγεί, σατιρίζει και, κυρίως, ταξιδεύει το κοινό. 
30.11.24 | Βασιλικό Θέατρο

Εισιτήρια online

No comments:

Post a Comment