ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, October 17, 2024

35% αύξηση εκθετών για την KOSMIMA 

19-21 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης χτυπά η «καρδιά» του κοσμήματος

Αύξηση των εκθεσιακών συμμετοχών σε ποσοστό 35% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση της καταγράφει η φετινή 38η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «KOSMIMA», που θα λειτουργήσει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 19-21 Οκτωβρίου.

Η KOSMIMA συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων του κλάδου από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης -η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από 2.000 εμπορικούς επισκέπτες και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις- και με επίκαιρες παράλληλες εκδηλώσεις στο πρόγραμμά της, η KOSMIMA του 2024 «ακτινοβολεί» και προσελκύει όλους τους επαγγελματίες και φίλους του κοσμήματος.

Η έκθεση καλύπτει και περισσότερα τετραγωνικά μέτρα, τα οποία είναι αυξημένα κατά 23% σε σχέση με πέρσι.

Η KOSMIMA του 2024 έχει 69 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (συγκεκριμένα από τη Γερμανία, Αρμενία, Τουρκία, Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Λίβανο), ενώ αντιπροσωπεύονται έμμεσα και οίκοι από την Ιταλία, Ελβετία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλία και Ιαπωνία. Επίσης, την KOSMIMA θα επισκεφτεί οργανωμένη αποστολή από τη Βουλγαρία με 20 εμπορικούς επισκέπτες.

Η KOSMIMA φιλοξενεί και τα έργα του 35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, τον οποίο διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Aργυροχρυσοxόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO. 


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις:


- Η παρουσίαση “Εξερευνώντας το μαργαριτάρι - 15 χρόνια πορείας” by Melanie Georgacopoulos (Κυριακή 20/10, Ώρα – 13.00 στο Περίπτερο 8). Η Melanie Georgacopoulos είναι μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων με διεθνή αναγνώριση και θα παρουσιάσει την καινοτόμα προσέγγισή της στα μαργαριτάρια.

- Η ομιλία «Η αργυροχοΐα στα Γιάννινα: ένα αφήγημα» από την κα. Κατερίνη Λιάμπη, Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Πρόεδρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Κυριακή 20/10,  Ώρα – 14:30, Περίπτερο 8).


Συνέντευξη Τύπου της 38ης KOSMIMA


Μία πετυχημένη έκθεση που ανακάμπτει με πολύ περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με την περσινή θα είναι η KOSMIMA του 2024, όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διοργάνωσης ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας. Ο κ. Τζήκας στάθηκε ιδιαίτερα στο διαχρονικά εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας με την ΠΟΒΑΚΩ με επίκεντρο τις εκθέσεις KOSMIMA και Athens International Jewellery Show.  


Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, σημείωσε πως τις πύλες της έκθεσης θα περάσουν εμπορικοί επισκέπτες από τη Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία, ενώ υπογράμμισε το γεγονός πως η ΔΕΘ-HELEXPO στηρίζει αδιάλειπτα με την KOSMIMA τον κλάδο του κοσμήματος από το 1985.


Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Πέτρος Καλπακίδης, τόνισε πως η διοργάνωση της KOSMIMA εξελίσσεται πολύ καλά και φέτος καλύπτει τρία εκθεσιακά περίπτερα με μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Μάλιστα ο κ. Καλπακίδης ανέδειξε τη συνεργασία του κλάδου του κοσμήματος με τη ΔΕΘ-HELEXPO επισημαίνοντας πως η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα συνδυάζει στη στρατηγική της τόσο την επιχειρηματική, όσο και την κοινωνική διάσταση των εκθέσεων.


Τα εγκαίνια της 38ης KOSMIMA θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 18:00 από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.


Τα βραβεία του 35ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος θα απονεμηθούν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ. στις εγκαταστάσεις της KOSMIMA. Ο διαγωνισμός είχε φέτος ως θέμα: «Μαργαριτάρι, Ένα Ταξίδι από το Χθες της Παράδοσης στο Αύριο της Καινοτομίας» και έδωσε την ευκαιρία σε νέους, αλλά και πιο έμπειρους δημιουργούς να εμπνευστούν και να αναδείξουν μέσα από τις δημιουργίες τους τη διαχρονική δυναμική του ελληνικού κοσμήματος.


Το ωράριο λειτουργίας της KOSMIMA είναι το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 10:00-20:00 και την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου από τις 11:00-19:00.

No comments:

Post a Comment