ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, October 18, 2024


Τα θέματα της Μακεδονίας και της Θράκης στο επίκεντρο της συνάντησης

του Παύλου Μαρινάκη με τον Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα

 Μαρινάκης: «Τα όλο και περισσότερα παραδοτέα έργα στην Θεσσαλονίκη,

την Μακεδονία  και την Θράκη  

αντικαθιστούν τα πολλά λόγια των προηγούμενων δεκαετιών»

Για τα μεγάλα έργα που παραδίδει, υλοποιεί και σχεδιάζει η Κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία και την Θράκη συζήτησε στο ΥΜΑΘ με τον Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σήμερα, Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024.

 «Κάθε φορά φεύγω από την Θεσσαλονίκη πιο σίγουρος πως ο χρόνος που χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια και μεγάλωσε την απόσταση μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών στην Βόρειο Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσει να μειώνεται. Ο μόνος τρόπος για να μειωθεί αυτή η απόσταση είναι τα παραδοτέα έργα όπως το Μετρό» σημείωσε από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ακόμα έκανε ειδική αναφορά στα θέματα ασφάλειας που δικαιολογημένα, όπως είπε, απασχολούν τους πολίτες. «Σε ένα πρόσφορο έδαφος αβεβαιότητας, κυρίως για ζητήματα μετανάστευσης και ασφάλειας, βρίσκουν μεγάλη πολιτική βάση ακροδεξιά κόμματα και προσπαθούν να παίξουν με τις δικαιολογημένες ανησυχίες των πολιτών. Κάτι αντίστοιχο, κάποιοι, επιχειρούν να κάνουν και στην Ελλάδα. Ο μόνος τρόπος να απαντήσεις σε όλα αυτά είναι να δείξεις τα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα, αλλά αυτήν την στιγμή στη χώρα μας υπάρχει μια πρότυπη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε σχέση με ό,τι συμβαίνει σχεδόν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε καμία ατζέντα σε κανέναν πολιτικό χώρο. Είναι ύψιστη προτεραιότητα για εμάς κάθε θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών» πρόσθεσε. Και συνέχισε ο Παύλος Μαρινάκης: «Έρχονται οι εβδομάδες, οι μήνες, τα χρόνια για την Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία και την Θράκη για την παράδοση όλο και περισσότερων έργων που αντικαθιστούν τα πολλά λόγια των προηγούμενων δεκαετιών».

Όπως επισήμανε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πέραν των θεμάτων ανάπτυξης  έγινε αναφορά και στις ιδιαίτερες ευαισθησίες που έχει η Μακεδονία και η Θράκη όπως οι συνοριακοί σταθμοί. «Για όλα όσα προωθεί η Κυβέρνηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά και για το πλάνο προγραμματισμού που υπάρχει για τη Θεσσαλονίκη και τα έργα της όπως είναι το Μετρό και το Fly Overσυζητήσαμε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο» τόνισε ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

No comments:

Post a Comment