Thursday, November 30, 2023

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ-30/11/23-ΕΛΛΑΔΑ,ΚΟΣΜΟΣ


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΓΡΗΓΟΡΑ.ΛΑΚΩΝΙΚΑ,ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ




@πλατφόρμα  για επιστροφή Ελλήνων του εξωτερικού

@μέχρι τις 12 Δεκεμβριου οι αιτήσεις των υποψηφειων για τις πανελλαδικές εξετάσεις

@στο μνημείο των Αθανάτων στο Πεντάγωνο 121692 ονόματα πεσόντων  από συστάσεως του ελληνικού κράτους

@εφοριακοί με κάμερες που θα μεταδίδουν ζωντανά εικόνες.

@επιδότηση έως 60% για αντλίες θερμότητας στο σπιτι.

@ψάχνουν 1000 δασκάλους ειδικής αγωγής και δεν βρίσκουν.

@μπλόκο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας  για τον Μπεγλερη.

@το βρετανικό Μουσείο δανείζει την Υδρία του Μειδια στο μουσείο Ακρόπολης.

@Ηρώδειο—κλείνει για εργασίες αναστήλωσης το 2025.

@50 χρόνια γιορτάζει το μουσείο της πόλης των Αθηνών.

@σοκ στα γυμνάσια-καταρρεουν μαθητεςαπο στικάκια νικοτίνης ανακατεμένα με χασίς.

@καρατομήθηκε  η διοικήτρια του νοσοκομείου ‘Ελένη Βενιζέλου’ με απόφαση του Υπουργου Υγείας.

@έρχεται φάρμακο για την μακροζωία σκύλων.

@εκχώρηση του ΑΟΖ του Καστελλόριζου θα απαιτήσει ο Ερντογαν

@λόγω Κοβιντ σε θεραπευτήριο η Μαρινέλλα.

@Γιαννα Αγγελοπουλου και Μαριαννα Λάτση σε πρώτο τραπέζι στον Ρέμο.

@αθόρυβο διαζύγιο του Δημήτρη Αβραμοπουλου

@τα ψυχοσωματικά έφαγαν την Καγιά από την τηλεόραση.

@μας αρεσσει πολύ η εκπομπή της ερτ1 ‘Στούντιο 4’με τη Νανσυ Ζαμπετογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο  και τους άλλους πάντα ενημερωμένους συνεργάτες. Και οι συνεντεύξεις φιλοξενούν υπέροχους καλεσμένους που περνάνε τόσο ωραία αφού ανοίγουν την καρδιά και τις ψυχες τους όσο πουθενά αλλου.

@το ζήσαμε κι αυτο-ανεμοι με 160-180 χλμ

@h η Πηλοθεραπεια στις Κρηνιδες της Καβαλας που λειτουργει μονο το καλοκαιρι  συντομα θα αποκτησει στεγαστρο και θα λειτουργεί όλο τον χρονο.Παραλληλα θα λειτουργεί και ατομική πηλοθεραπεια.

————————————————————————————

@8-10 ταινίες-μιουζικαλ της Κατερίνα Βαλεντε είδαμε από το 1956 και μετά στην Ελλάδα.Πολυ συχνά με τους Πέτερ Αλεξαντερ και τον αδελφό της Σύλβια Φρανσεσκο.Η πρώτη ήταν το ‘Μπονζουρ Κατρίν όπου ακούγονται TIPITIPITIPSO,CHANSON D’ AMOUR,

@ο Φρανκ Σινάτρα λάτρευε το ουισκυ κι όταν πέθανε μέσα στο φέρετρο του εβαλαν μια φιάλη με την αγαπημένη του μάρκα-Τζακ Ντανιελς

@οι ελέφαντες ερωτοτροπούν 1-2 εβδομάδες/Ζουν σε αγέλες/τα τελευταία 30 χρονιααυξανεται συνεχώς ο αριθμός τους  με την ανθρώπινη προστασία/διανύουν μέχρι και 10 χλμ για τροφή η νερό την ημέρα/αγαπημένο τους δένδρο οι μπανανίες/τρωνε σύκα που πέφτουν στο έδαφος όταν ωριμάσουν/Έχουν εξαιρετικη όσφρηση/τρεις τόνους ζυγίζουν οι μεγαλύτεροι ελέφαντες/το μεσημέρι κοιμούνται όταν βρουν σκιά/όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία δροσίζονται στα ποτάμια/δημιουργούν ξέφωτα στην πυκνή ζουγκλα κι αφήνουν τον ήλιο να βοηθήσει αλλά δένδρα και φυτά να μεγαλώσουν/εναποθέτουν σπόρους με τα κόπρανα τους σε άλλες περιοχές

@ξαναείδαμε την ταινία του 2001 ‘ηΣυμμορια των 11/OCEAN’S ELEVEN

@οι Οταβαν ήταν πάντα ένα από αγαπημένα μας συγκρότηματα με τα χορευτικά τραγούδια τους όπως HANDS UP/DISCO/HAUT LES MAINS/TS OK/BAMBOLEO.

@to Montserrat είναι βρετανικό νησί  διάσημο για το μοναστήρι τν Βενεδικτινων  Santa Maria de Mοntserrat με το αρχαιο ξυλινο αγαλμα της Παναγιας με τον Χριστο.Εχει παμπολλες σπηλιες με 19 ειδη νυκτεριδων που προστατευονται.Οταν εξερράγη το ηφαίστειο σκοτώθηκαν χιλιάδες,7000 πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το νησί ,ενώ θάφτηκε η πρωτεύουσα από λάβα,στακτη,πετρες και λάσπη. Επέστρεψαν αργότερα 1000 και σήμερα είναι 5125.Eκει το 1977 ο Τζωρτζ Μαρτιν ερωτεύθηκε το νησί  και δημιούργησε σύγχρονο στούντιο ηχογραφήσεων όπου οι Ρολλινγκ Στόουνερ ηχογράφησαν το άλμπουμ  STEEL WHEELS.Aμεσως μετά από μια θύελλα που κατέστρεψε το νησί διέλυσε την στέγη του στούντιο που έκλεισε  για παντα,πουληθηκε δυο φορές αλλά δεν ξαναχρησιμοποιηθηκε.Οι επισκέπτες ζητούν πάντα να το δουν.

—————————————————————————————

@ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-4319 Θεσσαλονικείς πήγαν δουν το Μετρο με τα μάτια τους.

@ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-Σκακιστικος όμιλος Πολύγυρου οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα ‘Η πολύχρωμη σκακιέρα’ στις 3 Δεκεμβρίου/επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιερισσού σε σχολεία του Παλαιοχωριου και της Γαλατιστας.

@ΗΠΕΙΡΟΣ-ενα ακομα βήμα για την ερευνητική γεώτρηση στα Ιωάννινα/ναι στο σχέδιο δια χειρησηςλεκανων απορροής ποταμών.

@ΠΑΤΡΑ-οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία  για την έλλειψη γιατρών-κινδυνευουν οι ζωές μας/χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια είναι στοιβαγμένα .κίνδυνος οικολογικής καταστροφής σε γέφυρα στο Λαππα.

@ΚΑΛΑΜΑΤΑ-10 ευρώ στην Ιταλία, στα 8 ευρώ ανέβηκε η τιμή του ελαιολάδου στην Ελλάδα./ζημιές από τα κύματα στην παραλία της πόλης/σοβαρή ρύπανση στον Μουτελακη.

@ΛΑΡΙΣΑ-διαλυεται το ΔΩΛ,σωζωνται  πινακοθήκη και λαογραφικό./κλειστή η ράμπα στον Αγιόκαμπο/πέθανε η ζωγράφος Λένα Τσιτωτά/με Σταβέντο και Ήβη Αδάμου το άναμμα του δένδρου.

@ΚΕΡΚΥΡΑ-ο οικογενειακός γιατρός δεν λύνει το πρόβλημα/αίτημα ανέγερσης νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής/οι τρεις δήμαρχοι της Κέρκυρας δεν συμμετειχανστη διημερίδα νεοεκλεγέντων της ΚΕΔΕ.Παρων ο δήμαρχος Παξων

.@ΘΕΣΣΑΛΙΑ-εργασιες βελτίωσης για 20 γήπεδα του δήμου Καρδίτσας και το δημοτικό αθλητικό κέντρο./επιτροπή διερεύνησης για Τεμπη από τον ΟΣΕ μετά από 9 μήνες.

@ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-συνεδριο για την εφαρμογή ρομποτικής εκπαίδευσης στα σχολεία του δήμου βΟΙΟΥ/έξυπνα φανάρια για τα άτομα με αναπηρεια ορασης  στην Κοζάνη./ημέρες κρασιού τοπικών ποκιλιων στη δ.Μακεδονια/σήμερα κλειστή η  η εθνική οδός από Βέροια έως Πολυμολο.

@ΜΕΣΣΗΝΙΑ- αυτοθυσία για να κρατήσουν όρθια την δημόσια υγεία στο νομο.

@ΚΥΚΛΑΔΕΣ-επαγρυπνουμε για τη διατήρηση του εφετείου στη Σύρο/πέθανε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλακης.

@ΛΑΜΙΑ-προγραμμα αναδάσωσης στους δυο περιαστικους πνεύμονες της Λαμίας.

@ΒΕΡΟΙΑ-η ορκωμοσία των πρωτοετών δοκιμών αστυφυλάκων αύριο στη σχολή της Νάουσας.

@ΒΟΛΟΣ-στις λάσπες των σπιτιών τους ζουν ακόμα κάτοικοι στο Π.Λιμεναρχειο./ο τουρισμός φέρνει ανοικοδόμηση στην πόλη/η EASY JET  εφυγε απο το τοπικο αεροδρομιο.

@ΚΟΖΑΝΗ-15220 ευρώ  από την συναυλία αγάπης για την μικρή Ευαγγελία/450.000ευρωστην Γαλατινη για το πέρασμα ανεμογεννητριών.

@ΡΟΔΟΣ-47.900 πτήσεις τσαρτερ στα νησιά του ν.Αιγαιου


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ


No comments:

Post a Comment