ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, January 4, 2021

METAΞΥ ΜΑΣ

@MUTUAL ADMIRATION SOCIETY ,ετσι εχει μετατραπει το facebook,με τις αμοιβαιες φιλοφρονησεις και χαρακτηρισμους οπως ‘αρχοντα μου’.

@Οι αετοι βουτανε με 200 χλμ την ωρα,που κανενα θυμα τους δεν προλαβαινει να αντιδρασει.

@Οι αρκουδες χανουν το 1/3 του βαρους τους κατα την διαρκεια της χειμεριας ναρκης.Το καλοκαιρι καταναλωνουν πανω απο 30 σολωμους την ημερα.

@Οι περισσοτερες χιονοστιβαδες τρχουν με 125 χλμ την ωρα.

@Οι χρυσαετοι εχουν 8 φορες πιο δυνατη οραση απο τον ανθρωπο.

@Το σπηλαιο Αγγιτη στην Δραμα ειναι το μεγαλυτερο σε μηκος στην Ελλαδα.Το ποταμι που το διασχιζει εχει 37 ειδη ψαριων,μεχρι και καραβιδες.

@Φραγματα της ΔΕΗ υπαρχουν στο Νεστο.

@Καποτε καθε γειτονια της Θεσσαλονικης ειχε τουλαχιστον εναν μουσικο που επαιζε ακορντεον και ηταν περιζητητος στα παρτυ.

@Στο πρωτο επεισοδιο της δευτερης περιοδου προβολης (1967) της τηλεοπτικς σειρας STAR TREK μια σοφη δικαστης ονομαζεται T’Pau.Aπο αυτην πηρε το ονομα του ενα βρετανικο ροκ συγκροτημα  του του 1986.

@Yπαρχει ακομα η προχειρη καλυβα τριων δωματιων που ετηε το 1912 ο Αγγλος εξερευνητης Robert Falcon Scott που εφθασε πρωτος στο πλατω της Ανταρκτικης οπου βρισκεται το κεντρο της Ανταρκτικης,Μεσα βρισκονται εφημεριδες,περιοδικα,βιβλια,ακομα και κονσρβες της πρωτης δεκαετιας τοτ20ου αιωνα.

@Ενα συγκροτημα της Θεσαλονικης που διασκευασε χριστουγεννιατικα τραγουδια θεωρησαν-κακως-οτι το ερωτικο τραγουδι των Μπητλς And i love her ειναι χριστουγεννιατικο και το ενεταξαν στο προγραμμα τους!

@Σε ενα επειδοδιο του Σταρ Τρεκ οι ηρωες μεταφερονταισε μια λλη εποχη.Απο το ραδιοφωνο ακουγεται το Good night sweetheart που ηταν επιτυχια τον Φεβρουαριο 1936.

@Το φθινοπωρο οι σκιουροι θαβουν 10.000 καρυδια για να εχουν τροφη τον χειμωνα.Η χειμερια ναρκη τους διαρκει 6 μηνες.Η φωλια τους οταν εξω το θερμομετρο δειχνει -3-,μεσα ειναι =5.Για να κοιμηθουν,ομως,χρειαζεται να διακοπτουν τον υπνο τους τακτικα,ξυπνωντας καθε δεκα μερες.

@Η καλυτερη περιοδος των λυκων για την ευρεση τροφης ειναι τον χειμωνα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ


No comments:

Post a Comment