ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, March 20, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  20/3/20

@Το είπε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην δεκαετία του 70 'η σχέση μου με το κοινό έχει έναν ερωτισμό, εκπέμπει κάτι, αλλά είναι και καλός δέκτης. Γνωρίζω όσο λίγοι την αγάπη του κοινού και του οφείλω πολλά'. 
@στη Θεσσαλονίκη υπηρετησε μέρος της στρατιωτικής του θητείας  ο Γιώργος Μαρίνος στα νιάτα του. 
@ο Φιντέλ Κάστρο έπαιξε στον κινηματογράφο σε ταινίες με τον μαεστρο Ξαβιε Κουγκατ. Μια  από αυτές ήταν το 'Μεξικό' του 1946. 
@συμφοιτήτρια της Μάργκαρετ Θάτσερ στο κολλέγιο της Οξφόρδης στο Sommerville ήταν η  Βιργινία Τσουδερού. @πρώτη η Ζωζω Σαπουντζάκη ηχογράφησε σε δίσκους τα τραγούδια της 'Στέλλας' του Μιχάλη Κακογιάννη, που ήταν όλα συνθέσεις του Μανού Χατζιδάκι, όπως 'αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι', 'ο μήνας έχει 13','7 τραγούδια θα σου πω'. 
@2500 τραγούδια και μουσική για πάνω από 204 επιθεωρησεις έγραψε ο Γιώργος Μουζάκης, επιτυχίες του είναι 'ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά', 'αναπνοή μου', 'Τσικα τσίκα μπουμ' κι άλλα. 
@κουμπάρος του Σπύρου Μαρκεζίνη είναι ο Ζάχος Χατζηφωτίου. 
@'το αμαξάκι' του Νίκυ Γιάκοβλεφ ήταν η πρώτη στιχουργική εργασία του Πυθαγόρα. 
@τα ανθρώπινα αυτιά είναι ευαίσθητα σε ηχητικά κύματα 1000 – 4000 κύκλων το δευτερόλεπτο, σκυλια, γάτες και αλεπούδες συλλαμβάνουν άνετα ήχους και των 60.000 κυκλων το δευτερόλεπτο ενώ οι ποντικοι, οι νυχτερίδες και οι φάλαινες έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητη  άκοη αφου συλλαμβάνουν τους ήχους  100.000 κύκλων και πλέον. @ζυγός ήταν ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μελίνα Μερκούρη ,ταύρος ο Μιλτιάδης Έβερτ, λέων ο Μίκης Θεοδωράκης. 
@το είπε η Μαρία Κάλλας 'το ταλέντο είναι σαν τον σπόρο, αν δεν υπάρξει ο σπόρος δέντρο δεν βλασταινει, είναι η προϋπόθεση που δεν συζητιέται. Το πρόβλημα αρχίζει από κει και πέρα. Η άκαρπη βλάστηση μπορεί να προκόψει μόνη, τα ευγενή φυτά θέλουν και 1000 άλλα μετά την σπορά. Το ίδιο και το ταλέντο'. 
@Μουσολίνι, Ναπολέων, Λουδοβίκος 14ος και ο Μέγας Αλέξανδρος -όλοι τους μισούσαν τις γάτες.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment