Thursday, March 26, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   26/3/20
@Τυπική και δεισιδαίμων η βασίλισσα Ελισάβετ δεν κάθεται σε τραπέζι με 13 προσκεκλημένους. Διακριτικά η επι του πρωτοκόλλου, σε τέτοιες περιπτώσεις, φροντίζουν να χωρίσουν την ομήγυρη στα δύο. 
@από την Ράκελ Γουέλς 'στην California  οι άντρες δεν ενδιαφέρονται για τις γυναίκες, ή είναι ομοφυλόφιλοι, ή ζουν μόνο για την δύναμη και το χρήμα και η αμερικανίδα δύο πράγματα ρωτάει έναν άνδρα, πόσα κερδίζει και τι αυτοκίνητο έχει'. 
@η πρώτη ταινία του Μανού Κατράκη ήταν το φλάμπουρο του 21 παραγωγή του 1928 . 
@Οι άνθρωποι δεν τραγουδούσαν στους προϊστορικούς χρόνους ή αν το έκαναν θα ήταν κάτι το εντελώς τυχαίο, περιστασιακό και ασύνειδο. Το τραγούδι αναπτύχθηκε στους πρώτους αιώνες της ιστορίας και η πρόοδος του συμβάδιζε με την εξέλιξη της ποίησης, στα βάθη των αιώνων δεν υπήρχε παρά μόνο ο μακρόσυρτος ήχος του πόνου όταν ο άνθρωπος ήταν άρρωστος η λυπημένος και το νανούρισμα των μανάδων στα παιδιά τους όταν προσπαθούσαν να τα κοιμίσουν. 
@στην διαθήκη του ο σκηνοθέτης Αντρέας Βουτσινάς εκφράζει την επιθυμία μετά τον θάνατο του να τον αποτεφρώσουν και τη στάχτη του με την ρίξουν πάνω από το θέατρο της Επιδαύρου. 
@το είπε η Άννα Συνοδινού 'είχα πολλά όνειρα για επιστημονικές σπουδές, αλλά το θέατρο είναι σκληρή ερωμένη. Νομίζω ότι με τόσο κόπο και τόσες ώρες απασχόλησης που έδωσα στο θέατρο θα είχα πάρει το λιγότερο δύο διπλώματα πανεπιστημιακών σπουδών. 
@η φύση  έχει προικίσει τον άνθρωπο με 10.000 τρίχες περίπου. Κάθε μέρα χάνουμε 50 με 80 τρίχες που αντικαθίστανται.
@La vie en rose με την Grace Jones ήταν το αγαπημένο τραγούδι της Xριστίνας Ωνάση
@ Oι Γαλλοι ακαδημαϊκοι ανακάλυψαν ότι στη χώρα τους χρησιμοποιούνται σήμερα 2600 αγγλικές λέξεις.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment