ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, March 23, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ   23/3/20

@Μια αγγλική εταιρεία διαπίστωσε ότι οι καλύτεροι πωλητες είναι αυτοι που ανήκουν στον αστερισμό του Σκορπιου. 
@το είπε ο Γιάννης Τσαρούχης 'το Παρίσι θα ήταν η πιο ανιαρή λουτρόπολη του κόσμου αν ο Σηκουάνας είχε ιαματικές ιδιότητες'. 
@στην ταινία 'ο ταχυδρόμος θα χτυπήσει δύο φορές' όπου πρωταγωνιστεί ο Τζακ Νίκολσον ακούγονται το 'μαντήλι καλαματιανό' (Μαρίκα Παπαγκίκα), ο 'αητός' με τον Στασινόπουλο και ο 'Μεμέτης' με τον Αραπάκη. Τους παλιούς δίσκους δάνεισε στους παραγωγούς ο ελληνοαμερικανός Ντίνο Παπας. 
@το είπε το 1983 ο Γιώργος Νταλάρας για τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο 'είναι τόσο κακός που η κακια του περνάει μέσα στη δουλειά του και τα σκεπάζει όλα. Δεν είναι τυχαίο που κανένας  από τους προηγούμενους συνεργάτες του δεν μιλάει καλά για αυτόν'. 
@από τον Δήμο Μούτση 'νομίζω πως ένας μασόνος δε γίνεται, γεννιέται. Εγώ τουλάχιστον γεννήθηκα για να γίνω μασόνος'. 
@τα Χριστούγεννα του 1950 ο Νίκος Ρίζος ήταν στρατιώτης και είχε υπηρεσία σε φυλάκιο στην ελληνογιουγκοσλαβική μεθόριο. 'Ηταν τα πιο ψυχρά Χριστούγεννα της ζωής μου' ελεγε. 
 @Το είπε ο Μάνος Χατζιδάκις 'αν μερικά τραγούδια μου έγιναν επιτυχίες ήταν συμπτωματικό κι ευτυχώς που έγιναν διότι άλλαξε η οικονομική σχέση στη ζωή μου, διότι μέχρι πριν το 'κάπου υπάρχει αγάπη μου' μου κόβανε το φως γιατί δεν είχα να το πληρώσω'. 
@αφού ρώτησε 200 συμπατριωτες της η αμερικανίδα συγγραφέας Αλεξάνδρα Πένυ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα φιλί πρέπει να είναι 'συγκεντρωμένο, θερμό, υγρό και σωστά τοποθετημένο'. 
@'το καλαμπούρι είναι το δεκανίκι της σάτιρας' έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν. 
@υπήρχαν και στην αρχαία Ελλάδα διάσημοι μάγειροι όπως ο Μυθαικος και ο Αρχέστρατος. Ο δεύτερος είχε γράψει και το Σικελική οψοποιια' έναν οδηγό μαγειρικής της εποχής. 
@το καλοκαίρι του 1957 έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του ως μίμος ο Χάρρυ Κλυνν στο 'Λουξεμβούργο' της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στα νέα ταλέντα του Γιώργου Οικονομίδη. 
@πτυχιούχος της αρχιτεκτονικής ήταν ο συνθέτης Λουκιανός Κηλαηδόνης που άρχισε να μαθαίνει πιάνο από τα πέντε του χρόνια. 
@14 γλώσσες και 250 διαλέκτους μιλάνε στην Ινδια. 
@οι ημερομηνίες σποράς και συγκομιδής των δημητριακών στην Βοιωτία, κατά τον Ησίοδο, ήταν ακριβώς οι ίδιες με τις σημερινές. 
@το δημοφιλέστερο δηλητήριο όλων των εποχών για δολοφονίες ήταν το αρσενικό.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment