ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, March 10, 2018


"ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΣΟΝΑΤΕΣ ... ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΕΣ!"
Αναστασία Μηλιώρη, βιολί / Ολυμπία Παπαπαναγιώτου, πιάνο

στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, ώρα 20.30

 το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, ώρα 20.30  στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  ένα ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο, με σονάτες  συνθετών, από τους πρώτους  στην ιστορία της μουσικής,  που καθιέρωσαν  τη μεγάλη φόρμα της σονάτας για βιολί και πιάνο.


Οι δύο ερμηνεύτριες, Αναστασία Μηλιώρη, βιολί και η Ολυμπία Παπαπαναγιώτου, πιάνο συνεργάζονται ως ντούο τα τρία τελευταία χρόνια και μοιράζονται το ίδιο πάθος για την καθαρότητα του ήχου και την ρητορικότητα της ερμηνείας.

Πρόγραμμα

WAMozart, σονάτα για βιολί και πιάνο KV 374(377), F-Dur
L.vBeethovenσονάτα για βιολί και πιάνο Op. 30 Nr.3, G-Dur
FSchubert, σονάτα για βιολί και πιάνο Op. 137, Nr.3, g-moll
L.vBeethoven, σονάτα για βιολί και πιάνο Op. 23 Nr.4 a-moll

Η Αναστασία Μηλιώρη είναι διπλωματούχος βιολιού (τάξη Δημήτρη Σέμση), πτυχιούχος Αντίστιξης (τάξη Nίκου Παναγιωτάκη) και απόφοιτος του Tμήματος Μεσαιωνικής-Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.  Συνέχισε τις σπουδές της στο βιολί στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Τρόσσινγκεν στην Γερμανία, πραγματοποιώντας Μεταπτυχιακό  στην Παλαιά Μουσική στην τάξη των Anton Steck  και Jana Chytilova, με αντικείμενο το μπαρόκ βιολί. Σπούδασε παράλληλα κλασικό τραγούδι με τους: Σταμάτη Μπερή (Εθνικό Ωδείο), Frederique Friess (Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών Στουτγκάρδης) και Jan Van Elsacker (Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Τρόσσινγκεν). Έχει συμπράξει και συμπράττει με ορχήστρες δωματίου και μπαρόκ ορχήστρες στην Ελλάδα και τη Γερμανία: Laudamus-Te Stuttgart (διεύθυνση Monica Vasquez), Collegium Musicum Stuttgart, Cappella Principale, European Union Baroque Orchestra (διεύθυνση Lars Ulrik Mortensen), Bern Consort (διεύθυνση Jörg Ritter), Ορχήστρα Πατρών (διεύθυνση Γιώργος Πέτρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ηχογραφήσεις για την MDG), Parlement de Musique (διεύθυνση Martin Gester) και την Παγκόσμια Ορχήστρα Νέων της Unesco “Jeunesse Musicale” (διεύθυνση Josep Vicent).  Είναι ιδρυτικό μέλος του μπαρόκ συνόλου “Diverse & Bizarre”. Eπιμελήθηκε καλλιτεχνικά το πρώτο  “Athens Baroque Festival”. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο διεθνές Φεστιβάλ της Αίγινας, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Φεστιβάλ Εκκλ. Οργάνου στον Άγιο Παύλο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην αίθουσα “Παρνασσός”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Ίδρυμα Σ.Νιάρχος και στο Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη. 
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει για τη σύγχρονη μουσική δημιουργία, ερμηνεύοντας έργα σύγχρονων συνθετών, συχνά σε πρώτες εκτελέσεις. Παρακολούθησε στην Αθήνα το ετήσιο σεμινάριο του Αλέξη Πορφυριάδη για την πειραματική μουσική και τον αυτοσχεδιασμό το 2012-2013, και συνεργάστηκε με την Angelika Luz στην Ακαδημία της Στουτγκάρδης σε  project φωνητικής μουσικής, με έργα του Karlheinz Stockhausen. Συνεργάζεται με την πιανίστρια Αγγέλικα Παπανικολάου στο πλαίσιο της έρευνας και εκτέλεσης έργων σύγχρονων γυναικών συνθετριών.

Η Ολυμπία Παπαπαναγιώτου σπούδασε πιάνο στο Ωδείο του Αγίου Στεφάνου και πήρε το δίπλωμα της με βαθμό „Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο“ από την τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου. 
 Συνέχισε τις σπουδές τις στην Ακαδημία „Franz Liszt“ της Βουδαπέστης με τον Andras Kemenes (2001-2004), στην  „Hochschule für Musik Köln – Standort Wuppertal“ στην Γερμανία  με την F. Millet , από όπου αποφοίτησε με το Παιδαγωγικό Δίπλωμα του πιάνου και το Δίπλωμα Γενικής Μουσικής Εκπαίδευσης και στο Κονσερβατόριο του Μααστριχτ με τον Franz Van Beeveren, από όπου τον Ιούνιο του 2008 αποφοίτησε με το μεταπτυχιακό δίπλωμα „Masters in Piano Interpretation“.
Έχει μετεκπαιδευτεί σε σεμινάρια με τους Y. Solomon, A. Valdma, E. Nagy, Ferenc Rados, Ι. Schapira, L.BoyadjievaAPuliaevUlRademacherTSteinhoeffelB.van Oort.
  Ασχολήθηκε με την ερμηνεία μουσικής του 17ου και 18ου αιώνα σε ιστορικά όργανα, καθώς και με την συνοδεία τραγουδιστών.
  Εχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Την περίοδο 2009-2012  συνεργάστηκε με τις χορωδίες “Hatzfelder Saengerchor Wuppertal”, “Mixed Harmonie”, “Ladies Harmonie”, “PolChor Wuppertal”, “Cronnenberg Damenchor” και ως καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου “Bergische Musikschule” του Wuppertal, έλαβε μέρος σε μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Βεστφαλίας.
Από το 2013 έχουν δημιουργήσει με την Χριστίνα Σπυριδάκη την κίνηση “Συναυλία στα Σχολεία” παρουσιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε δημοτικά σχολεία στην Αττική προκειμένου να μυηθούν τα παιδιά με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο στην μουσική.
Τον Μάιο του 2015 μαζί με την Κατερίνα Γρηγοριάδου απέσπασαν ως πιανιστικό ντουέτο πρώτο βραβείο στην κατηγορία μουσικής δωματίου στον διαγωνισμό  Placido Mandanici στην Barcelona Pozzo di Gotto της Ιταλίας.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε piano trio με τις Κ. Γρηγοριάδου και Χ. Σπυριδάκη  και διδάσκει στο Ωδείο Αγίου Στεφάνου, στο Ωδείο Πρωτοπορία και στους χώρους προσχολικής εκπαίδευσης “Μικρή Παρέα” και “Blossom”.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)

No comments:

Post a Comment