τα πιο περίεργα ελληνικά φαγητά σύμφωνα με τον αμερικάνο μέτρ Andrew Zimmern!
Νομίζετε μόνο στις ξένες χώρες υπάρχουν περίεργες διατροφικές συνήθειες;
Κι όμως, έχει κι η Ελλάδα τα παράξενα της, τουλάχιστον σύμφωνα με τον μετρ των παράξενων φαγητών Andrew Zimmern, παρουσιαστή της αμερικάνικης εκπομπής Bizarre Foods. Αν δεν έχει τύχει ποτέ να δεις τη γνωστή εκπομπή -που φέτος διανύει αισίως τη 19η σεζόν της-, ο Andrew Zimmern γυρνάει τον κόσμο αναζητώντας τα πιο περίεργα φαγητά κάθε χώρας, τα οποία φυσικά και δοκιμάζει. Και όταν λέμε παράξενα μιλάμε ακόμη και για έντομα!
Ένα από τα ταξίδια του, λοιπόν, ήταν και στην Ελλάδα και ναι, βρήκε και εδώ πιάτα που μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε κλασικά και συνηθισμένα, ωστόσο γι αυτόν ήταν παράξενα και κάποια ακόμη και πολύ δυσάρεστα γευστικά! Ας δούμε ποια επέλεξε ως τα πιο περίεργα της ελληνικής κουζίνας…
* Πατσάς.
* Κοκορέτσι.
Ναι για εμάς το κοκορέτσι είναι θεσμός, για τους ξένους πάλι το “κεμπάπ με εντόσθια”, όπως το περιέγραψε ο Andrew, είναι πρωτόγνωρο. Βέβαια, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο από την επίσκεψή του στα Βλάχικα στη Βάρη μάλλον του καλάρεσε, άσε που έβαλε δίπλα και μια μερίδα σουβλιστό αρνάκι.
* Η πεσκανδρίτσα
* Αχινός.
* Σάκος χταποδιού με μελάνι.
Κι αν το σπινιάλο σε εντυπωσίασε, που να ακούσεις για το επόμενο πιάτο που ακόμη και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δοκιμάσει -το σάκο με το μελάνι του χταποδιού και, μάλιστα, τηγανητό!
* Εκτός των παραπάνω, ο Andrew δοκίμασε σουβλάκι, χταπόδι στιφάδο και ψητό στη σχάρα, κακαβιά και την παραδοσιακή συνταγή των Δωδεκανήσων αρνάκι μαούρι ή μουούρι με τα οποία και ενθουσιάστηκε!
No comments:
Post a Comment