ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, September 28, 2024

 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης του ιστορικού ξενοδοχείου “Κάστρο”, που βρίσκεται στην παραλιακή του Ρωμεϊκού Γυαλού στη Λήμνο.

Το ξενοδοχείο, που πρωτοάνοιξε τις πύλες του στις αρχές της δεκαετίας του ’80, έχει φιλοξενήσει ανθρώπους με ενδιαφέρον για την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του νησιού.

Στο παρελθόν, η καφετέρια του ξενοδοχείου υπήρξε σημείο συνάντησης των Λημνιών, που συγκεντρώνονταν για να ανταλλάξουν ιστορίες για τη ζωή τους και τη σχέση του νησιού με την Αίγυπτο, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτισμικής συνύπαρξης που καλλιεργήθηκε μέσα από τη μακρόχρονη ιστορία του νησιού.

 

Το ξενοδοχείο ήταν σε παύση λειτουργίας από την δεκαετία του 2000 λόγω γραφειοκρατίας μετά την διαθήκη Παρασκευής και Βασιλείου Τραταρού, όπου ξεπεράστηκε με συμβολή πολλών ιδιωτών αλλά και του Δήμου Λήμνου που είναι το ένα μέλος από την επιτροπή στο οποίο ανήκει με την προεδρία να έχει ισόβια ο εκάστοτε Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Οι νέοι ενοικιαστές, ωστόσο, έχουν μπροστά τους μια σημαντική πρόκληση, την αποπεράτωση των εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχουν θέσει, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού οικονομικού επιπέδου. Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λήμνου είναι αναγκαία, και η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου “Κάστρο” αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Παρά τις πληροφορίες ότι οι εργασίες μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι την αρχή της επόμενης τουριστικής σεζόν του 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του limnoslive το ξενοδοχείο θα λειτουργεί σε ετήσια βάση, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας πέρα από την τουριστική περίοδο.



Η οικογένεια Μπούμπουρα, παραμένει προς το παρόν σιωπηλή σχετικά με τις λεπτομέρειες της ανάπλασης και των παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Το μέγεθος των εργασιών, όμως, προμηνύει σημαντικές αλλαγές που θα ενισχύσουν τη θέση του ξενοδοχείου ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στη Λήμνο.

No comments:

Post a Comment