ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, September 27, 2024

IANOS | ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 2024| ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ! | ENAΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Τα τελευταία χρόνια η γραφή συναρπάζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, από τα μικρά παιδιά, τους γονείς τους μέχρι… τη γιαγιά που επιθυμεί να αποτυπώσει σε χαρτί τις το «απόσταγμα» της διαδρομής και των εμπειριών της!


Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS πραγματοποιεί και αυτό το φθινόπωρο σεμινάρια δημιουργικής γραφής για όλες τις κατηγορίες γραφής (πεζογραφία μυθιστόρημα, διήγημα-νουβέλα, ποίηση, παιδικό-νεανικό, θεατρική γραφή, σενάριο) που απευθύνονται τόσο σε ενήλικους όσο και σε εφήβους.


Εμείς επιλέξαμε κάποια από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε. 

Έναρξη μαθημάτων από 18 Νοεμβρίου.


Παιδικό Νεανικό Βιβλίο: Λύνοντας την «κόκκινη κλωστή

με τις Μαρία Αγγελίδου και Ελένη Σβορώνου. 

Πραγματοποιείται ζωντανά μέσω zoom.


Στον κύκλο αυτό των δέκα συναντήσεων θα ξετυλίξουμε την κόκκινη κλωστή της παιδικής λογοτεχνίας. Παρέα με την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Μικρό Πρίγκηπα, τον Πινόκιο, τον Κοντορεβυθούλη, την Αλίκη και τη Ματίλντα, θα περπατήσουμε στο δάσος του παραμυθιού, λαϊκού και λόγιου, του παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου και θα βρούμε το δρόμο μας μέχρι τα σημερινά μυθιστορήματα για μικρούς, που ισορροπούν ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα με τρόπους εντελώς καινούργιους. 


Θα διαβάσουμε παιδικά και νεανικά βιβλία όχι για να τα μιμηθούμε αλλά για να μαγευτούμε και να δούμε από πιο κοντά το μαγικό ραβδάκι που μας άγγιξε: αφηγηματικές φόρμες, θεματολογία, πλοκή, ανάλυση χαρακτήρα, ύφος, ρυθμός, χιούμορ, ευαισθησία, ενόραση, τόλμη, λεξιλόγιο…


Θα εντάξουμε τα έργα στον καιρό τους, θα σκεφτούμε σε τι βαθμό ο συγγραφέας είναι παιδί της εποχής του και σε τι βαθμό τη διαμορφώνει, αλλά και πώς αλλάζει η ερμηνεία ενός έργου ανάλογα με την εποχή που διαβάζεται αλλά ταυτόχρονα παραμένει επίκαιρο.


Στο εργαστήριο αυτό θα αγγίξουμε τους κλασικούς ήρωες, θα δούμε από τι είναι φτιαγμένοι, γιατί μάγεψαν και συνεχίζουν να μαγεύουν παιδιά και νέους και θα ερευνήσουμε τι συνιστά τελικά μια καλή ιστορία γι αυτό το απαιτητικό κοινό που είναι τα παιδιά. Θα ανιχνεύσουμε τάσεις στον χώρο σήμερα. Θα σκεφτούμε τι σημαίνουν αυτές για τη δική μας γραφή. Θα βρούμε την κόκκινη κλωστή κάθε ιστορίας και θα μάθουμε να λύνουμε και να δένουμε τους κόμπους της. 


Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.ianos-seminaria.gr/el/market/product/4983


*Το ίδιο σεμινάριο πραγματοποιείται και μέσω ασύγχρονης πλατφόρμα που δεν σας δεσμεύει συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.ianos-seminaria.gr/el/market/product/4974

No comments:

Post a Comment