ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, September 24, 2024

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ

Συγκλονιστικό ξεκίνημα για 2η χρονιά
Οι εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε, τη χειμερινή σεζόν, με τις sold out παραστάσεις της η παραγωγή «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, οδήγησε στο δυναμικό της ξεκίνημα το βράδυ του Σαββάτου στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου για δεύτερη χρονιά.

Ο Μπρεχτ γράφει ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος είναι σε εξέλιξη και ο ίδιος εξόριστος, εκτός Γερμανίας. Μέσα από την παραβολή, την αλληγορία, την ιστορία της κεντρικής ηρωίδας, της καλοκάγαθης πόρνης Σεν Τε από το Σε Τσουάν, καταδεικνύει την ανθρώπινη φύση που πάλλεται ανάμεσα στο καλό και το κακό, τη λογική και το συναίσθημα, την εσωτερική παρόρμηση και τις κοινωνικές επιταγές.

Περισσότερα
FAKE NEWSICAL. ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!

Η ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου με συνεχείς ανατροπές, μουσικές, τραγούδια και αναπάντεχα παραμυθομπερδέματα, που «ξεσήκωσε», τη χειμερινή σεζόν, μικρούς και μεγάλους θεατές, επιστρέφει στο Βασιλικό Θέατρο την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί.
 

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου με συνεχείς ανατροπές, μουσικές, τραγούδια και αναπάντεχα παραμυθομπερδέματα, που «ξεσηκώνει» μικρούς και μεγάλους θεατές, προσφέροντας χαρά, γέλιο, αλλά και ευκαιρία για κριτική σκέψη και γνώση, μέσα από το χιούμορ και το ευρηματικό «μπλέξιμο» ηρώων και καταστάσεων.

Περισσότερα
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΣΟΥΑΝ του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Στην πόλη Σε Τσουάν της Κίνας, τρεις θεοί αναζητούν κατάλυμα για μια νύχτα. Η πόρνη Σεν Τε είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει.
Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Βασιλικό Θέατρο

96%
Μια χορογραφία στοιχείων, μύθων και προκαταλήψεων, για τα χρόνια της κατοχής και τη συλλογική κρίση αμνησίας που ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη.
Πρεμιέρα: Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!

Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων; Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!

Πρεμιέρα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 
Βασιλικό Θέατρο | 
Παιδική Σκηνή

ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Μια τρελή… τρελή… τραγωδία για τη δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, την αλήθεια και το ψέμα.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 
Φουαγιέ Θεάτρου ΕΜΣ

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΕΤΑ του Ζαν Ανούιγ
Όταν η αγάπη κυριαρχεί…
Ο έρωτας είναι διαχρονικός, το μίσος, η ζήλεια. Και τελικά αυτό που μένει είναι η αγάπη!

Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Εισιτήρια online
ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΑ 59A ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Το 59ο Φεστιβάλ Δημητρίων σε μια σύμπραξη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τον Οκτώβριο δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
 
Η όπερα για παιδιά και νέους «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μουσική Λένας Πλάτωνος και σκηνοθεσία Κατερίνας Πετσατώδη, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,  την  Παρασκευή 4 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
 
Η σύγχρονη όπερα δωματίου «Κασσάνδρα» των Πάβλο Ορτίς / Σέρχιο Μπλάνκο σε  μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία: Ντιάνας Θεοχαρίδη και Αλέξανδρου Ευκλείδη, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών  το Σάββατο 5  Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Κέντρο Πειραματισμού του Θεάτρου Κόλον του Μπουένος Άϊρες.

Περισσότερα
96%

Το «96%» αποτελεί μια lecture performance του Πρόδρομου Τσινικόρη και της ομάδας του και στο «μικροσκόπιο» τους μπαίνει η Θεσσαλονίκη του 1943. Αφηγείται μια ιστορία σκοτεινή και λησμονημένη, τα ίχνη της οποίας όμως είναι ακόμα εδώ. Η παράσταση - ντοκιμαντέρ, επιχειρώντας μια αρχαιολογία του παρόντος, τα αναζητά, όχι μόνο σε μελέτες, αρχεία και μαρτυρίες, αλλά και με επιτόπια έρευνα στη σημερινή πόλη, στους δρόμους, στα κλειστά μαγαζιά, στα παλιά και τα καινούργια κτίρια, ακόμα και στο ίδιο το Κρατικό Θέατρο.

Περισσότερα

No comments:

Post a Comment