ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, September 30, 2024

Σεμινάριο

Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού 

με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη 



Προσέγγιση, προετοιμασία και μέθοδοι ερμηνείας ενός ρόλου.


Το σεμινάριο είναι πρακτικό και περιλαμβάνει αρχικά μια σειρά από ασκήσεις προθέρμανσης και χαλάρωσης διατηρώντας την ενεργητικότητα. Θα χρησιμοποιηθούν στοιχεία από τη μέθοδο της K.Linklater, την τεχνική Alexander, τη μέθοδο M.D. Feldenkreis καθώς επίσης και ένα μέρος από τη σειρά T.M.J. Health Exercises. O σκοπός αυτών των ασκήσεων είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τα εργαλεία της δουλειάς μας: το σώμα και τη φωνή μας.


Στη συνέχεια μέσα από μια σειρά ασκήσεων αυτοσχεδιασμού (με το σύστημα Viola Spolin και Keith Johnstone) μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε την δημιουργική μας παρόρμηση, να κάνουμε σαφείς και δυνατές επιλογές ώστε ο αυθορμητισμός να είναι ένα βασικό στοιχείο της σκηνικής μας λειτουργίας.


Τέλος οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν την μέθοδο υποκριτικής του Ευδόκιμου Τσολακίδη όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του «Υποκριτική: από την θεωρία στην πράξη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΩΝ, σύμφωνα με την οποία θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη ενός ρόλου από την πρώτη ανάγνωση μέχρι την πρεμιέρα αλλά και την τελευταία παράσταση. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν στοιχεία από τις μεθόδους των: Μάισνερ, Τσέχοφ, Χάγκεν, Άντλερ και Βαχτάνγκοφ. 


Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοράνε χαλαρά ρούχα, να έχουν ένα μπλοκάκι σημειώσεων και ένα στυλό μαζί τους.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές δραματικών σχολών, μέλη και επικεφαλής θεατρικών ομάδων καθώς επίσης και σε δασκάλους υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού και σκηνοθεσίας.



Που: Στο «Θέατρο Sureal» Χριστοπούλου 12, Θεσσαλονίκη 546 35


Πότε: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 17:00-22:00 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου 12:00-17:00


Πόσο: 60 ευρώ


Πως: Με κράτηση στο 69 73 56 04 32


Θέσεις περιορισμένες

No comments:

Post a Comment