ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.550.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Sunday, June 16, 2024



Η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση δεκάδων χωρών για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.


Ογδόντα χώρες κάλεσαν την Κυριακή να αποτελέσει η «εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας τη βάση για οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του διετούς πολέμου της Ρωσίας.



To τελικό έγγραφο το οποίο υιοθετήθηκε επιρρίπτει την ευθύνη για τα εκτεταμένα δεινά και τις καταστροφές του πολέμου αποκλειστικά στη Ρωσία, κάτι που το Κίεβο, όπως αναμενόταν, θεωρεί επιτυχία.


Επίσης το κείμενο ανέφερε ότι ο Χάρτης του ΟΗΕ και ο «σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας … μπορούν και θα χρησιμεύσουν ως βάση για την επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία».



Μητσοτάκης από Ελβετία: Η ειρήνη δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα συνθηκολόγησης της Ουκρανίας -Στηρίζουμε το Κίεβο

Η σύνοδος κορυφής είχε ως στόχο τη δημιουργία της ευρύτερης δυνατής υποστήριξης για μια διαδικασία που θα μπορούσε να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Στη σύνοδο συμμετείχαν περισσότερες από 90 χώρες και διεθνείς οργανισμοί, μεταδίδει το BBC.




Δύο και πλέον χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή, η πολύ μεγάλη πλειονότητα των συμμετεχόντων που είχαν συγκεντρωθεί από χθες, Σάββατο, στο ορεινό θέρετρο Μπούργκενστοκ στην Ελβετία, κατέληξαν σε συμφωνία για ένα τελικό ανακοινωθέν που περιγράφει τη διαδρομή προκειμένου να τεθεί τέλος στη μεγαλύτερη σύγκρουση σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως το θέμα του «πώς και πότε θα εμπλακεί η Ρωσία» παραμένει ανοικτό, παραδέχθηκε η πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και οικοδέσποινα της συνόδου κορυφής, Βιόλα Άμχερντ.


Σύμφωνα με καταμέτρηση που μεταδόθηκε σε επίσημη οθόνη στο κέντρο Τύπου, περίπου 80 χώρες υποστηρίζουν την τελική διακήρυξη.

No comments:

Post a Comment