ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, June 21, 2024


Φωτιές -Live οι εξελίξεις: Όλο το βάρος στην Ηλεία -Η πυρκαγιά πέρασε από την Αχαΐα, έχει αναπτύξει δυναμική


Πολύ βελτιωμένη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής την εικόνα στα επικίνδυνα μέτωπα των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα -ενώ έπνεαν άνεμοι έως και 120 χλμ./ώρα- και επεκτάθηκαν σε οικισμούς.


Όλο το βάρος έχει πέσει πλέον στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Περιφέρεια Ηλείας, έχοντας αναπτύξει μεγάλη δυναμική. Στην περιοχή επιχειρούν, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, 120 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 42 οχήματα και 19 εναέρια μέσα που ολοκληρώνουν τις πτήσεις τους καθώς έδυσε ο ήλιος. Παράλληλα, συμμετέχουν και υδροφόρα οχήματα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και εθελοντές.

Στη χώρα εστάλησαν συνολικά 26 μηνύματα «112», εκ των οποίων τα 13 στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Σε Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Αγρίνιο, στο Αλποχώρι Ηλείας και στο Κρανίδι οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρές μάχες και τώρα υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

Έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού στο Σιμόπουλο Ηλείας - Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης

Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης που μετείχε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πυροσβέστης εκτέθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Δέχθηκε από τους γιατρούς τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας είναι σε πλήρη ετοιμότητα μετά από σχετική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην πeριοχή Ντόμπρινο, ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και στα Λαστέικα.

Σύμφωνα με το Ilialive,  ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα 4 εστίες φτιάς από το Ντόμπρινο μέχρι τον ποταμό Ιάρδανο.

H τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής

Πολύ βελτιωμένη είναι η εικόνα στις επικίνδυνες περιοχές. Αντιμετωπίσαμε ανέμους 120χλμ 

με επικίνδυνες φωτιές σε Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Αγρίνιο, στο Αλποχώρι Ηλείας και στο Κρανίδι.Εστάλησαν 26 μηνύματα από το 112, τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά στο Μαστραντώνη Αχαϊας. Με την συνδρομή της ΕΛΑΣ έγιναν πολλές απομακρύνσεις πολιτών.

Η πυρκαγιά της Αχαϊας επεκτάθηκε στην περιφέρεια της Ηλείας με μεγάλη δυναμική. Ολες οι δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την σβήσουν. Συμμετέχουν 120 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 4 πεζοπόρες ομάδες και 19 εναέρια που επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το φως της ημέρας. Παράλληλα συμμετέχουν και υδροφόρα οχήματα από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Χωρίς ενεργό μέτωπο το Κρανίδι

Περιορίστηκαν οι εστίες της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6) στο Μαστραντώνη του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. 

Ηλεία: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Αμαλιάδα, μέσω Σιμόπουλου

Ένα ακόμη μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στις περιοχές, Αντωνέικα και Λάτα να κινηθούν προς την περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω Σιμόπουλου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Πάτρα: Σε κέντρα φιλοξενίας οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία

 Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.


Καλύτερη η εικόνα στο Κρανίδι

Καλύτερα πάνε τα πράγματα στο Κρανίδι καθώς η φωτιά είναι σε ύφεση. έχουν μείνει διάσπαρτες φωτιές

Ο δήμαρχος Πύργου επιβεβαίωσε έναν νεκρό, 55 ετών, από το χωριό Μυρτιά Ηλείας, ο οποίος, πηγαίνοντας να βοηθήσει στην κατάσβεση, πέθανε από αναρρόφηση τροφής την οποία είχε καταναλώσει λίγη ώρα πριν.

 στο Κρανίδι Αργολίδας -Οι φλόγες έφτασαν σε αυλές σπιτιών

Με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

No comments:

Post a Comment