ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.550.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Sunday, June 9, 2024

Σύμη: Οι διασώστες ψάχνουν για τον Μόσλεϊ στην «Άβυσσο» -Λαβύρινθος με σήραγγες που γεμίζουν με νερό

Οι πυροσβέστες ψάχνουν στην «Άβυσσο» για τον αγνοούμενο παρουσιαστή του BBC, που εξαφανίστηκε στη Σύμη, γράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ.


Καθώς η εξαντλητική έρευνα σε δύσβατη περιοχή της Σύμης συνεχίζεται υπό συνθήκες ακραίας ζέστης σε βραχώδεις περιοχές, πυροσβέστες σήμερα το απόγευμα μπήκαν σε μια περιοχή γνωστή από τους Λαβύντόπιους ως «Άβυσσος», γράφουν τα ΜΜΕ της Βρετανίας.



Οι σπηλιές, οι οποίες βρίσκονται κάτω από μια βραχώδη προεξοχή έξω από τη γραφική παραλία της Αγίας Μαρίνας, είναι ένας εκτεταμένος λαβύρινθος από σήραγγες που μπορεί να γεμίσουν γρήγορα με θαλασσινό νερό.


Οι «απύθμενες» σήραγγες στη Σύμη

Η βραχώδης περιοχή διαθέτει ένα δίκτυο από γεμάτες με νερό «απύθμενες» σήραγγες κοντά στην Αγία Μαρίνα - όπου επικεντρώνεται τώρα η έρευνα.


Ένας σερβιτόρος σε μια κοντινή παραλία δήλωσε στην Telegraph: «Είναι σαν ένα βαθύ σύστημα τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να απλώνεται για χιλιόμετρα».


«Αν υπάρχει μια τρύπα και πέσεις, χάνεις την αίσθηση της ισορροπίας σου και πνίγεσαι εκεί. Υπάρχει λόγος που την αποκαλούν “Άβυσσο”. Κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει» είπε. Πρόσθεσε ότι το προσωπικό είχε χτενίσει τις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης για οποιοδήποτε σημάδι του Μόσλεϊ, αλλά δεν τον είδε κανείς.




Οι πυροσβέστες πέρασαν μια ώρα ψάχνοντας στο εσωτερικό, αλλά είπαν ότι ήταν δύσκολο να δουν μέσα από τη μάζα των βράχων, αναφέρουν οι Times.


Η έρευνα συνεχίστηκε προς το λιμάνι, με τουλάχιστον 100 διασώστες και εθελοντές και ένα ελικόπτερο να συμμετέχουν στην αποστολή.


Ελικόπτερο συμμετέχει στην έρευνα για τον Μόσλεϊ στη Σύμη

Την ίδια ώρα, ελικόπτερο έκτακτης ανάγκης μεταφέρθηκε για να βοηθήσει στην αναζήτηση του Μόσλεϊ το απόγευμα του Σαββάτου


Το ελικόπτερο εθεάθη στις 3.20 μ.μ. να πετάει πάνω την ορεινή περιοχή όπου διεξάγεται η έρευνα.


Οι οδηγοί προειδοποιούν ότι το μονοπάτι που πιστεύεται ότι ακολούθησε ο Μόσλεϊ από το Πέδι προς την Αγία Μαρίνα είναι «τεχνικά δύσκολο» και είναι εύκολο να σκοντάψει κανείς και να χαθεί κατά μήκος του.


Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να χωριστούν και καλύπτουν μόνοι τους τεράστιες εκτάσεις απότομου βραχώδους εδάφους.



Οι διασώστες χρησιμοποίησαν επίσης ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καθώς περπατούσαν σε μια ορεινή περιοχή μέσα σε ζέστη.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/ellada/symi-oi-diasostes-psahnoyn-gia-ton-moslei-abysso">Σύμη: Οι διασώστες ψάχνουν για τον Μόσλεϊ στην «Άβυσσο» -Λαβύρινθος με σήραγγες που γεμίζουν με νερό - iefimerida.gr</a></p>

No comments:

Post a Comment