ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.550.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, June 10, 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Οι έξι που έχασαν την έδρα τους στην Ευρωβουλή


ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΟΥΛΙΔΗΣ


Εκπλήξεις, μηνύματα και αποχή-ρεκόρ είχε η κάλπη των ευρωεκλογών 2024. Στο 100% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων, η ΝΔ καταλαμβάνει μια καθαρή πρωτιά, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να αρκούνται στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα.


Με τα ονόματα των 21 ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο να έχουν γίνει γνωστά, η συζήτηση περιστρέφεται και γύρω από εκείνους που είχαν εκλεγεί στις ευρωεκλογές του 2019, αλλά στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση είδαν να χάνουν την έδρα τους.

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι έχασαν την έδρα τους στην Ευρωβουλή

Ένας από εκείνους που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια νέα θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019, που πήρε... μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ, έμεινε εκτός Ευρωβουλής, αφού απέσπασε 57.052 σταυρούς, χιλιάδες λιγότερους δηλαδή από τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος ήταν ο τρίτος και τελευταίος ευρωβουλευτής που εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ (90.719 σταυρούς).


Ίδια η κατάληξη και για τον Στέλιο Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, που αποχώρησε από το κόμμα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία, έθεσε υποψηφιότητα με τη Νέα Αριστερά, με το κόμμα να μην καταφέρνει ωστόσο να μπει στην Ευρωβουλή και τον ίδιο τον να αποσπά μόλις 24.190 σταυρούς.


Στους χαμένους της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης συγκαταλέγεται και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος το 2019 είχε πετύχει το απόλυτο ρεκόρ σταυρών στην Ελλάδα, αποσπώντας 577.114. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024, ωστόσο, δεν του έδωσαν τη δυνατότητα για μια νέα θητεία στην Ευρωβουλή, αφού έμεινε στην 8η θέση της σταυροδοσίας της ΝΔ.


Εκτός Ευρωβουλής από τη ΝΔ και η Μαρία Σπυράκη, η οποία, αν και κατέλαβε 109.579 σταυρούς, δεν έφτασε κοντά στο να εξασφαλίσει μια νέα θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.




Μακριά από την Ευρωβουλή έμεινε και ο Πέτρος Κόκκαλης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, στην τωρινή εκλογική αναμέτρηση έθεσε υποψηφιότητα με το κόμμα «Κόσμος», το οποίο ίδρυσε πριν μερικούς μήνες. Ο «Κόσμος» απέσπασε το 1,08% των ψήφων, και έτσι ο Πέτρος Κόκκαλης δεν θα βρίσκεται ανάμεσα στους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπούν τη χώρα μας στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.


Τέλος, μακριά από την είσοδό του στην Ευρωβουλή έμεινε και ο Αλέξης Γεωργούλης. Ο γνωστός ηθοποιός, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, έθεσε ξανά υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές, αυτή τη φορά με το Πράσινο Κίνημα. Το 0,67% των ψήφων που απέσπασε το κόμμα, καθώς και οι 3.974 σταυροί που πήρε ο Αλέξης Γεωργούλης, δεν του επέτρεψαν να επανεκλεγεί.

No comments:

Post a Comment