ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Wednesday, January 6, 2021

 Πανελλήνια πρωτιά για την Χ.Α.Ν.Θ. 

Στην κορυφή της λίστας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με τα περισσότερα Αθλήματα η ΧΑΝΘ. 

Μόνιμα και σταθερά στην πρώτη γραμμή του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού παραμένει η Χ..Α.Ν.Θ. που παρά τα προβλήματα τις δυσκολίες, την πρωτόγνωρη οικονομική (και τελευταία υγειονομική) κρίση, κρατάει ψηλά τη «σημαία» της προσφοράς στην Κοινωνία αυξάνοντας διαρκώς τη δράση της σε όλα τα επίπεδα.  

Όπως πρόσφατα έγινε γνωστό από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αφορμή την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, η Χ.Α.Ν.Θ. βρίσκεται στη κορυφή της λίστας των συλλόγων με τα περισσότερα (συνολικά 15) Αθλήματα, μαζί με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.  

Η Χ.Α.Ν.Θ. ένα σωματείο με ιστορία 100 ετών που ανέκαθεν έριχνε το βάρος της προσπάθειας της στον αναπτυξιακό-ερασιτεχνικό Αθλητισμό κατάφερε να ξεπεράσει ένα σημαντικό αριθμό clubs, με έντονη παρουσία σε επαγγελματικές κατηγορίες(ποδόσφαιρο, μπάσκετ). 

Εδώ και 100 χρόνια όμως η Χ.Α.Ν.Θ. έχει επιλέξει να υπηρετεί πιστά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η Χ.Α.Ν.Θ. αντιλαμβάνεται ως «αποστολή» την προσφορά  στην νεολαία και τον Αθλητισμό, ακολουθώντας τον … άλλο, τον δύσκολο δρόμο, μακριά από στείρες αντιπαλότητες και οπαδικές αντιπαραθέσεις, προάγοντας αξίες όπως ο σεβασμός στον αντίπαλο, η ευγενής άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι». 

 


«Είναι μία πανελλήνια πρωτιά, φυσικά εμάς σαν ΧΑΝΘ δεν αποτελεί κάποια ανταμοιβή ίσως αποτελεί ένα έναυσμα και ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε ένα έργο που ξεκινήσαμε πριν από 100 χρόνια και αφορά κυρίως στον αθλητισμό αλλά όχι μόνο αφορά τις κατασκηνώσεις στην εκπαίδευση,  κοινωνικά προγράμματα εθελοντισμό, πολιτισμό» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» ο Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος.  

«Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερο περισσότερους από 50 προπονητές με σύμβαση, με άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, προπονητές οι οποίοι αρκετοί από αυτούς είναι αρκετά χρόνια στο σωματείο μας καταξιωμένοι πάνω από 2.000 αθλητές και μέλη στις ακαδημίες μας αλλά νομίζω ότι για μας είναι το σημαντικό ότι αναδεικνύεται ότι ένα σωματείο όπως η ΧΑΝΘ η οποία είναι υπηρέτης του ερασιτεχνικού αθλητισμού εδώ και 100 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή μιας τέτοιας λίστας πανελληνίως» σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Τέλος αναφερόμενος στην περίοδο του λοκντάουν και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους, ανέφερε πως «ο αθλητισμός δεν είναι μόνο κάτι ζωντανό στην καθημερινότητά μας αλλά είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει τον καθένα μας ώστε να παραμείνει ζωντανός και σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε. Έτσι λοιπόν προσπαθούμε και σαν τμήμα αθλητισμού της ΧΑΝΘ να είμαστε κοντά μέχρι και με διαδικτυακές προπονήσεις, με διαλέξεις, με ομιλίες, με αθλητικούς ψυχολόγους, με διατροφολόγους και νομίζω ότι όπως αποδείξαμε και στην πρώτη επανεκκίνηση μας τον Ιούνιο τηρώντας όλοι μας όλες τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας νομίζω ότι είναι στην ατομική ευθύνη του καθενός αλλά και όλοι μαζί σαν σύνολο να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία και με την νέα επανεκκίνηση να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και σίγουρα η ΧΑΝΘ ώστε με υγιή και ασφαλές τρόπο να επανέλθουμε στην πραγματικότητα.

Εγγραφές σίγουρα με την επανεκκίνηση τονίζω ότι δεν είναι αυτοσκοπός μας ούτε ο πρωταθλητισμός ούτε ο άκρατος πρωταθλητισμός. Φυσικά και επιθυμούμε την διάκριση αλλά το σημαντικότερο είναι να γίνονται όλα σωστά και στην παρούσα φάση με ασφάλεια και με τήρηση όλων των κανόνων. Οπότε περιμένουμε και είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος ο οποίος είναι κοντά μας ήδη και σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα θα επιστρέψει γιατί ο αθλητισμός είναι κάτι που πρέπει να μείνει στην καθημερινότητά μας για πάντα για όλη μας τη ζωή». 

No comments:

Post a Comment