Το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο
στην Ιαπωνία – ρετσίνα & τζατζίκι!
Ένα ελληνικό εστιατόριο στην καρδιά του Τόκιο δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο μπορεί να συναντήσει κάποιος. Η Γιαπωνέζα ιδιοκτήτριά του πέτυχε να μυήσει τους συμπολίτες της στη σπιτική ελληνική κουζίνα, με ρετσίνα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα!
Μετρά περίπου 2 χρόνια ζωής στην καρδιά της ιαπωνικής μεγαλούπολης, το ελληνικό εστιατόριο “Φίλοι” κερδίζει με την αξία του τους απαιτητικούς Ιάπωνες επισκέπτες του. Το μενού επιμελείται Έλληνας σεφ, δίνοντας έμφαση στη σπιτική ελληνική κουζίνα και γενικότερα στη μεσογειακή διατροφή!
Ρετσίνα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα
Η ιδιοκτήτριά του Kuniko Matsushita στο Τόκιο μπορεί να είναι Γιαπωνέζα, αλλά ζούσε στην Ελλάδα για 4 χρόνια, οπότε γνωρίζει καλά από την ελληνική κουζίνα και τις σπιτικές συνταγές, αλλά και τα ελληνικά προϊόντα που συνθέτουν τη μεσογειακή κουζίνα, οπότε τι καλύτερο από ένα ελληνικό εστιατόριο;
Στην Ιαπωνία βρίσκεται και το παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου με… 1300 χρόνια παρουσίας!
Το μενού περιλαμβάνει πιάτα με λαχανικά, όπως μπριαμ και φασολάκια, γεμιστά και ντολμαδάκια αλλά και παραδοσιακά μαγειρεμένα κρεατικά, όπως γίνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σαλάτες, με πρωτοπόρα τη χωριάτικη, φυσικά, βραστά χόρτα και ελληνικά τυριά, συμπληρώνουν τον κατάλογο.
Το ελληνικό γιαούρτι πρωτοστατεί σε διάφορα αλείμματα αλλά και σε σάλτσες, αφού οι Ιάπωνες το αγαπούν πολύ, όπως άλλωστε και το ελαιόλαδο και τις ελιές. Όσο για το ποτό; Ελληνικά κρασιά και ρετσίνα, ούζο και τσίπουρο συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα πιάτα του εστιατορίου.
“Οι Ιάπωνες ενδιαφέρονται πολύ για την υγιεινή διατροφή και η ελληνική κουζίνα με τα πολλά λαχανικά και το ελαιόλαδο ταιριάζει πολύ στον ιαπωνικό ουρανίσκο”, λέει η ιδιοκτήτρια, που μπορεί να υπερηφανεύεται για το εστιατόριό της που τιμά την Ελλάδα στην Ιαπωνία με τον καλύτερο τρόπο.
No comments:
Post a Comment