ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, May 2, 2020

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ 
ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εργασίες καθαρισμού και κοπής θάμνων και αγριόχορτων σήμερα στο Πάρκο των Εθνών παρουσία του δημάρχου - Αναδείχθηκε η παλαιοχριστιανική εκκλησία.
Νέα όψη θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα το Πάρκο των Εθνών, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Καθαριότητας έχουν προχωρήσει στον καθαρισμό του χώρου καθώς και στην κοπή θάμνων και αγριόχορτων, δίνοντας την όψη που του αρμόζει.


Με τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει, στο παραμελημένο αυτό τμήμα στη δυτική πλευρά της πόλης, αναδείχθηκε και η παλαιοχριστιανική εκκλησία του 5ου αιώνα μ.Χ, που βρίσκεται στον χώρο.


Χθες στο πάρκο βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο.


Για ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της πόλης τοσο για τα αρχαιολογικά ευρήματα όσο και για το πράσινο του έκανε λόγο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Με δεδομένο ότι ήταν παραμελημένο πάρα πολλά χρόνια έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλες τις υπηρεσίες του δήμου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, καθαρίζουμε, αναδεικνύοντας το πάρκο αλλά ταυτόχρονα προστατεύουμε και τα αρχαία που υπάρχουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας. Έστειλε μήνυμα ότι είναι όλοι κοντά στην περιοχή ώστε οι κάτοικοι να νιώσουν ότι ο δήμος δεν είναι μόνο για το κέντρο.


Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης τόνισε ότι το πάρκο ήταν εγκαταλελειμμένο πολλά χρόνια και υπήρχαν προβλήματα με άτομα παραβατικά κυρίως τις βραδινές ώρες. «Αναδεικνύουμε τις ομορφιές του πάρκου και της Β Κοινότητας. Μονο πάνω από την παλαιοχριστιανική εκκλησία αφαιρέσαμε εκατοντάδες κιλά σκουπίδια και βλάστηση», σημείωσε, τονίζοντας οτι οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος της εβδομάδας.
«Η συνεργασία της Καθαριότητας, του Πρασίνου και της Κοινωνικής Πολιτικής αποδίδει ένα μνημείο της πόλης μας, αποτρέπει την παραβατικότητα, καθαρίζει και αποδίδει πράσινο και ελεύθερο χώρο στους δημότες. Επιτέλους εμείς ασχολούμαστε με όλη την πόλη», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προστεθεί νέος φωτισμός στο πάρκο, προκειμένου ο χώρος να μην είναι πλέον καταφύγιο παραβατικών ατόμων και να υπάρχει το αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους.

No comments:

Post a Comment