ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, May 2, 2020

Ν.Κολοβός: Κλειστό αλλά υπαρκτό το ΚΘΒΕ 

Ν.Κολοβός: Κλειστό αλλά υπαρκτό το ΚΘΒΕ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), αλλά και τις ηρωικές, όπως τις χαρακτηρίζει, προσπάθειες των στελεχών του να το κρατήσουν ανοιχτό με άλλους τρόπους, μίλησε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Κολοβός, σε συνέντευξη του στον Real Fm Θεσσαλονίκης και στη Μαρία Σαμολαδά.

Ο κ. Κολοβός, αναφέρθηκε στις ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες που διοργάνωσε όλο αυτό το διάστημα το ΚΘΒΕ και οι οποίες «συντρόφευαν» το κοινό, στη διάρκεια της πανδημίας.
Μίλησε για τις καθημερινές διαδικτυακές προβολές παραστάσεων, για το βίντεο «Συντροφιά με την ποίηση στα σκαλιά του ΚΘΒΕ», που παρουσιάζει σπάνιο πρωτογενές υλικό από το πλούσιο αρχείο του, αλλά και για τη προσφορά στολών και μασκών στο ΑΧΕΠΑ, χάρη στις φιλότιμες και ηρωικές προσπάθειες και στις ικανότητες του ενδυματολογικού τμήματος .
Σχολιάζοντας τις «Εορτές Ραδιοφώνου» που συνεχίζονται με αφήγηση διηγημάτων και παραμυθιών, είπε ότι προγραμματίζεται να συμπεριληφθεί και θέατρο, εκφράζοντας την πρόθεση του να παραμείνει ως θεσμός και μετά την πανδημία.
«Σκεφτήκαμε τρόπους να είμαστε υπαρκτοί σε αυτές τις δύσκολες, πρωτόγνωρες στιγμές» σημείωσε ο κ. Κολοβός, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την «επόμενη μέρα» του Θεάτρου, λέγοντας ότι στην αρχή μπορεί να χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής, ειδικά για τις πρόβες, στη συνέχεια όμως, όλα θα βρουν το ρυθμό τους.

No comments:

Post a Comment