ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Wednesday, May 6, 2020



ΑΝΘΡΩΠΟΙ    ΑΝΘΡΩΠΟΙ   6/5/20

@Στην Ελλάδα έρχονται κάθε άνοιξη τέσσερα είδη χελιδονιών- τα χελιδόνια των πόλεων, τα sταύροχελιδoνα, τα όχθοχελιδoνα και τα βράχοχελιδoνα. 
@ένας αιγυπτιακός ιατρικός κώδικας του 1550 πΧ,ανάμεσα σε 800 συνταγές, αναφέρει 22 παρασκευάσματα από σκορδα, για καρδιοπάθειες, πονοκεφάλους, τσιμπήματα εντόμων και διάφορες μόλυνσεις. 
@ήταν 14 χρόνων όταν τραγούδησε για πρώτη φορά η Μαρινέλλα σε διαγωνισμό ταλέντων και για να φτάσει στο μικρόφωνο την κρατούσε στην αγκαλιά του ο Άλκης Στέας που κι αυτός πρωτοβγήκε στο ραδιόφωνο το 1952. 
@ο Μέγας Αλέξανδρος (καρκίνος στο ζώδιο του) είχε στην ακολουθία του 300 αστρολόγους οι οποίοι πριν από την αποφασιστική μάχη στη Ισσο  του προφήτεψαν ότι θα πάθει πανωλεθρία, ο Αλέξανδρος οργισμένος διέταξε να αποκεφαλιστούν όλοι και νίκησε. 
@για προστασία από πυρηνική έκρηξη- πολύ σκούρα μαύρα γυαλιά ηλίου, καλυψη με κατάλευκο σεντόνι, αποφυγή του ωστικού κύματος πέφτοντας σε χαντάκι. 
@ο συλλέκτης έργων τέχνης Ιων Βορρές αγοραζε συνήθως το έργο που ο ζωγράφος είχε  επιλέξει για την αφίσα της έκθεσης. 
@το είπαν πριν από αιώνες 'οι γάτες δεν χαϊδεύουν κανέναν άνθρωπο, χαϊδεύουν τον εαυτό τους επάνω του'. 
@στο αίμα του ανθρώπου το νερό αποτελεί το 83%,  στους μυς το 75%,  στα κόκκαλα το 22%  και στον εγκέφαλο το 74 % .
@στην Ελλάδα το 1836 κυκλοφορούσαν 19 εφημερίδες από τις οποίες οι 10 ήταν πολιτικές και υπόλοιπες φιλολογικές και επιστημονικές. 
@17 Σεπτεμβρίου 1960 άρχισε η λειτουργία του πρώτου σταθμού τηλεόρασης στην Ελλάδα, ήταν στο περίπτερο της ΔΕΗ στην ΔΕΘ.Τα προγράμματα παρουσίαζαν Αλκης Στέας, Λίτσα Φωκίδου, Τασω Καββαδία, Βασίλης Καζαντζης. 26  συσκευές σ'ολη την  Θεσσαλονίκη επέτρεπαν στους κατοίκους σε πλατείες όπως η Αριστοτέλους να παρακολουθούν τις εκπομπές. 
@η μαριχουάνα παραμένει το δημοφιλέστερο ναρκωτικό στις ΗΠΑ.
@το είπε η Άννα Καλουτά 'δεν έχω το ψώνιο ότι είμαι πολύ μεγάλη και πολύ τρανή αλλά έχω ψώνιο ότι κάτι έκανα και εγώ μέσα στο θέατρο'. 
@ο Αριστοτέλης και ακόμα πιο εξειδικευμένα ο Ιπποκράτης αναφέρουν τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και ο Διοσκουρίδης, αρχίατρος του ρωμαϊκού στρατού την εποχή του Νέρωνα, χρησιμοποιεί το σκόρδο ως παρασιτοκτόνο εσωτερικής κυριως χρήσης. 
@ο άνθρωπος αποβάλλει ένα με ενάμιση λίτρο ουρα την ημέρα, περίπου έναν τόνο το χρόνο. 
@κατά την απογραφή που έγινε το 1836 στην Αθήνα βρέθηκαν να την κατοικούν μόνο 14.000 άνδρες, γυναίκες, παιδιά. 
@όλοι οι άνθρωποι μετά τα 30 κρυολογούν κατά μέσο όρο ελαφρά, μέτρια, η σοβαρά, τρεις φορές το χρόνο. 

@στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν αντίατομικά καταφύγια για το 50%του πληθυσμού σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, στην πρώην Σοβιετικη Ενωση τα πυρηνικά καταφύγια καλύπτουν το 69%  του πληθυσμού.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment