Παρακάτω είναι μια λίστα με τα τρόφιμα, με τα οποία θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Και πριν αρχίσετε, να θυμάστε ότι για να τρώτε σαν ντόπιος, θα πρέπει να έχετε πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντέξετε τα τοπικά βακτήρια. Τουλάχιστον το κέικ είναι συνήθως ασφαλές όπου κι αν πάτε!

Τοπικά μεθυστικά ποτά

Όταν προσπαθείτε να παραμείνετε υγιείς ενώ ταξιδεύετε, πρέπει να προσέχετε πολύ τι πίνετε. Ακόμα, και το αμφίβολο νερό και τα σπιτικά λικέρ μπορεί να οδηγήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας, ειδικά για τους αμύητους ξένους.

Σαλάτα

Όσο και αν λαχταράτε μια τραγανή σαλάτα, πρέπει να το σκεφτείτε πριν την παραγγείλετε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να μείνετε μακριά από τα πράσινα λαχανικά με φύλλα, διότι μπορεί να περιέχουν επικίνδυνους μικροοργανισμούς που δεν ξεπλένονται εύκολα με το νερό.
Και σε μέρη όπου το νερό είναι αμφιβόλου ποιότητας, το πλύσιμο μπορεί να εντείνει πραγματικά το πρόβλημα.

Τα ψάρια και τα οστρακοειδή

Τα ψάρια και τα οστρακοειδή μπορεί να είναι νόστιμα, αλλά μπορούν επίσης να είναι η πηγή μερικών πραγματικά σοβαρών ασθενειών.

Τρόφιμα από μπουφέ

Για να μείνουν τα τρόφιμα μακριά από την αλλοίωση απαιτείται συνεχής προσοχή, αλλά το φαγητό στον μπουφέ μένει για ώρες αφύλακτο. Οι άνθρωποι μπορούν να βήχουν ή να φτερνίζονται πάνω από τα τρόφιμα, ή να τα αγγίζουν με άπλυτα χέρια.
Θέλετε να αποφύγετε τις ασθένειες που προέρχονται από άλλη χώρα; Τότε παρακάμψτε τα αυγά, τις σπιτικές μαγιονέζες και άλλα προϊόντα που βασίζονται σε ωμά ή μαγειρεμένα αυγά.

Ορισμένα φρούτα

Αποφύγετε τα φρούτα που δεν περιβάλλονται από έναν σκληρό φλοιό. Τα καλά νέα είναι ότι οι καρποί που έχουν χοντρή φλούδα προστατεύονται από το μολυσμένο νερό και το έδαφος και θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση σχεδόν παντού.
Οι μπανάνες, το μάνγκο, ο ανανάς, η παπάγια ανήκουν σε αυτά με τη σκληρή φλούδα. Για μέγιστη ασφάλεια, καθαρίστε το φρούτο μόνοι σας και βεβαιωθείτε ότι όλα τα εργαλεία κοπής είναι καθαρά και στεγνά πριν αρχίσετε.

Γρανίτα

Με την πρώτη ματιά, μια παγωμένη γρανίτα μπορεί να φαίνεται η πιο αθώα σε αυτή τη λίστα. Αλλά το νερό κακής ποιότητας, τα φρούτα χωρίς παχιά φλούδα και τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά αποτελούν συχνά τα κυριότερα συστατικά, καθιστώντας τις γρανίτες μια τριπλή απειλή σε μέρη όπου η ασφάλεια των τροφίμων μπορεί να είναι ένα ζήτημα.