ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, September 10, 2018

 Στη «βιλα Στάσα» της Χαλκιδικής 

Ενα απο τα τίμια εστιατόρια στην άκρη της θάλασσας στην ονειρική Χαλκιδική 

Στη « βιλα Στασα» στη Χαλκιδική απολογείσαι μπροστά στην ακτή γιατί δεν ήλθες νωρίτερα! Στη Δύση του ηλίου, το τοπίο αποθεώνει τον φιλοξενούμενο που νοιωθει αρχικά άβολα καθώς εγκατέλειψε τις Κυκλαδες και το άνυδρο τοπίο κι έβαλε πονηριά στον άνεμο σχηματίζοντας εδω τις Κυκλαδες του βορρά μέσα στην πυκνοφυλλη καλοσύνη των ανθρώπων -γιατί εδω οι Μακεδόνες ειναι αλλοιωτικοι. Ας ειναι.
Του Πέτρου Κασιμάτη 
Εδω λιγο πιο κατω ειναι ο επίγειος Παραδισος του φίλου Άκριτα ,το περίφημο «Ευ ζην» ενα οχυρό απολαύσεων μέσα στο πράσινο και τη θάλασσα,μακριά απο την ξιπασιά των…συγκροτημάτων διαμονής. Εδω στο Πευκοχωρι Χαλκιδικής απολαμβάνει κανεις το τελειον,ακούγοντας τους βρυχηθμούς της ζωής που τρέχει….
Ο φίλος μου ο Σταύρος επιμελείται τα πιάτα που απογειώνουν τον ουρανίσκο και μπροστά στο απέραντο πέλαγος η ζωή σου ζητά να αποδράσεις. Οι φυσικοί νόμοι σου ζητούν το ίδιο μετ επι τάσεως!
Εδω είναι ένα αραξοβολι γεύσεων με τρυφερά μπαρμπούνια,σαλάτες με ψήγματα χρυσαφένιας γευστικής πανδαισίας, γαρίδες που ψήνονται αργα σύμφωνα με τους άγραφους νόμους μιας μαγειρικής που οι άνθρωποι του «βιλα Στασα» υιοθετούν με ακλόνητη προσήλωση.
Σε ενα τοπίο -στο πρωτο πόδι της Χαλκιδικής- εδω στα Λουτρά, που ο Θεός ειναι παντού ,τα υπέροχα πιάτα συνοδεύονται με εξαιρετικό κρασί και γυρω στις 8το βραδάκι πίνεις στην υγεία ενος συγκλονιστικού δειλινού που σου παίρνει τα μυαλά. Εδω αναρωτιέσαι τι καλό έχεις κάνει στη ζωή σου που ο Θεός σε έστειλε ενα απόγευμα σε αυτον τον τόπο για να αγαπήσεις και να αγαπηθείς…

No comments:

Post a Comment