Φόβος & Επιχειρηματικότητα: Σύνδεση & αλληλεπίδρασηΔευτέρα 24 Σεπτεμβρίου biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos) Είσοδος ελεύθερη
Ο φόβος για την επιχειρηματική αποτυχία είναι ιδιαίτερα ισχυρός στη χώρα μας λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Η κρίση και η ανασφάλεια της ελληνικής οικονομίας επιτείνει το συναίσθημα του φόβου, το οποίο ωστόσο προϋπήρχε της κρίσης ακόμη και στις λεγόμενες καλές εποχές. Μάλιστα σχετικές έρευνες δείχνουν ότι 7 στους 10 Έλληνες φοβούνται να επιχειρήσουν, με το ποσοστό να μας κατατάσσει σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κλίμακα σχετικά με την επιχειρηματική αποτυχία. Μπορεί ο φόβος να είναι μία φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού που προκαλείται αυθόρμητα όταν αναλαμβάνουμε έναν οποιοδήποτε ρόλο,καθώς λειτουργεί ως μηχανισμός επιβίωσης και προστασίας, γίνεται όμως εχθρός όταν μετατρέπεται σε φοβία. Γιατί στη φοβία παρόλο που δεν υπάρχει αντικειμενικός κίνδυνος, το άτομο αντιδράει σαν να απειλείται και δρα σπασμωδικά. Η εμφάνιση της φοβίας σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα εξαρτάται από τους εξής παράγοντες: το οικονομικό περιβάλλον, το εκπαιδευτικό περιβάλλον, το κοινωνικό περιβάλλον και προσωπικότητα του ατόμου. Οι πέντε βασικοί φόβοι που γεννιούνται μπροστά στην επιχειρηματικότητα είναι: • Ο φόβος του λάθους. • Ο φόβος της αποτυχίας. • Ο φόβος της υπερβολικής πίεσης. • Ο φόβος της απόρριψης. • Ο φόβος του άγνωστου.
Οι φόβοι δεν υπάρχουν πάντα και παντού, αλλά εμφανίζονται ανάλογα με την ιδιότητα που αποκτούμε και τη χρονική στιγμή (τι έγινε, τι θα γίνει). Για να τους διαχειριστούμε, θα πρέπει να μάθουμε να δίνουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που τους δημιουργούν ώστε στο τέλος να καταφέρουμε να τους τιθασεύσουμε. Κάπως έτσι προχωρούμε προς την υλοποίηση της επιχειρηματικής μας ιδέας: αποτινάζοντας όσα μας εμποδίζουν να την φτάσουμε. Το παν είναι να δραστηριοποιηθούμε, κι ας αποτύχουμε. Άλλωστε αποτυχία και δράση πάνε μαζί καθώς μιας και, αν δεν μπούμε στη διαδικασία, δεν εξελισσόμαστε.
Παρουσίαση: Κλέαρχος Πρωτοπαπάς Καραντάνης, Γενικός διευθυντής της Health Marketing, Υπηρεσίες Ιατρικού Marketing Κωνσταντίνος Γκαρέλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού «Απεξάρτηση»
*Κάντε εγκαίρως την κράτησή σας τηλεφωνικά στο 2310 253878 ή ηλεκτρονικά παρακάτω.
|
No comments:
Post a Comment