ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, April 20, 2015

To μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο έρχεται αυτή την εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη

MICHAEL NYMAN
Το In Edit International Music Documentary Film Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Βαρκελώνη το 2003. Εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης των απανταχού μουσικών και σινεφίλ.  Δώδεκα χρόνια, περισσότερες από 15 πόλεις στον κόσμο μέχρι σήμερα. Έχει πλέον αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε πολλές πολιτιστικές μητροπόλεις ανά τον κόσμο. Βαρκελώνη , Βερολίνο, Σάο Πάολο, Μπουένος Άιρες , Μπογκοτά, Σαντιάγο. Μετά την Θεσσαλονίκη  και την Αθήνα πρόκειται άμεσα να μπουν στο χάρτη του Ιn Edit το Λονδίνο, το Πόρτο και κάποιες πολιτείες στις ΗΠΑ. 
«Η πλατφόρμα του In Edit μεγαλώνει συνεχώς με πολλά επίπεδα συνεργασίας, πέρα από το φιλμ και τις προβολές στις αίθουσες. Το In Edit Beat ένα portal με έδρα το Λονδίνο, το In EditTV μια πλατφόρμα που άμεσα θα ανοίξει και για το ελληνικό κοινό, καθώς και κάποια διαφορετικά events μέσα στο χρόνο συμπληρώνουν το φεστιβάλ» υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Κουλουζάκης- Creative Director of Parenthesis, της εταιρείας που έφερε το In Edit στην Ελλάδα

Pulp: A Film About Life, Death & Supermarkets
«Για κάποια χρόνια βρισκόμασταν με τον συνεργάτη μου και φίλο Νικόλα Μαρκαντώνη για δουλειά στην Βαρκελώνη Αναλύοντας τη δυναμική του φεστιβάλ, το χαρακτήρα και την εικόνα του ξεκινήσαμε τις διεργασίες να το φέρουμε. Ίσως επειδή λέγαμε πάντα ότι θα επιτρέψουμε εδώ, ίσως λόγω του ενθουσιασμού που δείχνει η πόλη σε νέες ιδέες και της αγάπης της για τον Κινηματογράφο, η Θεσσαλονίκη ήταν ο πρώτος σταθμός του  Ιn-Edit Greece».
 
«H Parenthesis είναι μια νέα σχετικά εταιρία που απαρτίζεται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία σε διεθνή πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα. Δραστηριοποιούμαστε μέσα από τη δημιουργία δικών μας project όπως το Πικ Νικ Urban Festival αλλά και διεθνών συνεργασιών, με στόχο αυτά να υλοποιούνται στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα παρέχουμε υπηρεσίες διαχείρισης και επικοινωνίας σε τρίτους. Στα τελευταία με μεγάλη χαρά είδαμε αρκετούς ταλαντούχους ανθρώπους να μπαίνουν στο team με όρεξη και αγάπη και κυρίως, τον ίδιο στόχο με εμάς». 
 
«Φέτος στο In Edit έχουμε ένα ακόμα πιο πλήρες πρόγραμμα. Αναφέρομαι στο πρόγραμμα των ταινιών και στα παράλληλα events. Από τις σκοτεινές αίθουσες θα περάσουν πολλοί αστέρες τις μουσικής... Freddie Mercury, Pulp, Nick Cave, Alice Cooper, Spandau Ballet, η Punk σκηνή της Washington dc, οι Doors , Οι Lamb of god, η Aretha Franklin είναι μερικοί μόνο από  αυτούς..
Dj sets,  μουσικά showcases, συναυλίες μαζί με το In Edit connect που αποτελεί ένα professional event το Σάββατο 25/6  ολοκληρώνουν το γεγονός που κλείνει με ένα μεγάλο party στο Μπορντελό, μετά την τελευταία προβολή του Freddie Mercury στις 29/4».

 Spandau Ballet: Soul Boys Of the Western World
 
 «Τα δυνατά χαρτιά του φετινού In Edit; Προσωπικά μου άρεσαν πάρα πολύ οι Spandau Ballet, μέσα από το ντοκιμαντέρ αντανακλάται η ίδια η εποχή και το στυλ. Το Beware of Mr. Baker, για αυτόν τον τεράστιο ντράμερ με την ιδιαίτερο χαρακτήρα και βέβαια η ταινία έναρξης, η SOL προβολή για τους Pulp... αυτή η μπάντα από το Σέφιλντ έλιωνε κάποτε στις κασέτες μας..»
«Παρότι υπάρχουν Ελληνικά ντοκιμαντέρ πολύ αξιόλογα θέλουμε να το κάνουμε οργανωμένα. Για αυτό το λόγω θα έχουμε από την νέα χρονιά Ελληνικό διαγωνιστικό με δυνατότητες προώθησης των Ελληνικών συμμετοχών στα υπόλοιπα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Από εκεί και πέρα θέλουμε να εντάξουμε στο In Edit TV και παλαιότερα  ελληνικά μουσικά ντοκιμαντέρ ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε όλο τον κόσμο». 
 
«Θεσσαλονίκη και Αθήνα αποτελούν το κέντρο του In Edit Greece, ωστόσο άμεσα προετοιμάζουμε και διάφορα άλλα γεγονότα και σε άλλες πόλεις και εκτός του κεντρικού προγράμματος, δράσεις και προτάσεις για όλο το χρόνο.Το In Edit είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις.. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεων της ανάλογα με τη χώρα και τη γλώσσα. Πέρα απ' όλα αυτά όμως, όταν τα φώτα της αίθουσας χαμηλώνουν, μένουν μόνο οι νότες και οι στίχοι, που αφηγούνται με μοναδικό τρόπο ιστορίες και συναισθήματα».

No comments:

Post a Comment