ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Wednesday, December 13, 2023

ΛΗΜΝΟΣ

MedINA :Eργαστήρι οικοτεχνίας, με τίτλο «Οικοτεχνίες στη Λήμνο – Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία»,

post-img

 το MedINA σάς προσκαλεί στο πρώτο εργαστήρι οικοτεχνίας, με τίτλο «Οικοτεχνίες στη Λήμνο – Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 22 και 23 Δεκεμβρίου, 7-10μμ, στον πολυχώρο Αποθήκη, στη Μύρινα.

Μαζί μας θα είναι η σύμβουλος ανάπτυξης προϊόντων, συγγραφέας και συντάκτης γαστρονομίας, Γιάννα Μπαλαφούτη. Θα δούμε πως μπορεί να στηθεί μια τέτοια οικοτεχνική επιχείρηση, πως αναπτύσσουμε μοναδικά προϊόντα οικοτεχνίας, συζητώντας καλά παραδείγματα αλλά και τις σχετικές προϋποθέσεις και τους περιορισμούς.

Η οικοτεχνία προσφέρει τη δυνατότητα στον επαγγελματία παραγωγό να μετατρέψει τον χώρο της εκμετάλλευσής του σε μικρή μεταποιητική μονάδα, δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στην παραγωγή του, μειώνοντας παράλληλα το ρίσκο. 

Το MedINA έχει σκοπό να συμβάλλει στην αξιοποίηση του αναπτυξιακού αυτού εργαλείου για να ενισχυθεί το εισόδημα των παραγωγών, να υποστηριχθεί η καινοτομία και -παράλληλα- να διαφυλαχτεί η αγροδιατροφική κληρονομιά της Λήμνου και η μοναδικότητα των προϊόντων του νησιού. Στόχος των έργων του MedINA στη Λήμνο είναι η ενδυνάμωση των παραγωγών και η δημιουργία ευκαιριών για νέους.

Το εργαστήρι αυτό είναι μέρος του νέου έργου του MedINA “Small Farm to Market” και το πρώτο μια σειράς εργαστηρίων για την οικοτεχνία και τον γαστρονομικό τουρισμό. Επίσης, στο πλαίσιο του έργου θα ενισχυθούν οι πιστοποιημένοι Terra Vita παραγωγοί και θα προβληθούν τα πιστοποιημένα προϊόντα, όπως με την πρόσφατη συμμετοχή στην έκθεση HORECA-Gastronomia Expo 2023 στην Κύπρο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτησή σας, διαδικτυακά, εδώ ή τηλεφωνικά στο 210.3611001 (τηλέφωνο γραμματείας MedINA). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν και τις δύο ημέρες του εργαστηρίου θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. 

No comments:

Post a Comment