Sunday, February 19, 2023

ΕΩΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Στους δρόμους όλης η Βραζιλία - Αυλαία για το μεγαλύτερο καρναβάλι του κόσμου


46 εκ.άνθρωποι θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν στις 22 Φεβρουαρίου

Στους δρόμους ξανά εκατομμύρια Βραζιλιάνοι, ύστερα από δύο χρόνια «διακοπών» εξαιτίας της πανδημίας, και είναι έτοιμοι να γιορτάσουν το μεγαλύτερο καρναβάλι του κόσμου, τον «βασιλιά» των απανταχού καρναβαλιών.

Από το Ρίο ντε Τζανέιρο -η έδρα του καρναβαλιού- μέχρι το Σάο Πάολο και τη Μπραζίλια, οι δρόμοι έχουν γεμίσει από καρναβαλιστές, χορούς, παρελάσεις, δρώμενα και πάρτι μέχρι το πρωί.. Χιλιάδες χορευτές, με εντυπωσιακά κοστούμια και άφθονη σάμπα βγήκαν στους δρόμους.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αναμένει ότι 46.000.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν επίσημα την Παρασκευή και θα διαρκέσουν έως τις 22 Φεβρουαρίου. Αυτό περιλαμβάνει επισκέπτες σε πόλεις ορόσημα για το Καρναβάλι όπως το Ρίο αλλά και το Σαλβαδόρ, το Ρεσίφε και το μητροπολιτικό Σάο Πάολο.

Image


Πολλοί Βραζιλιάνοι δήμαρχοι σηματοδοτούσαν την έναρξη των εορτασμών την Παρασκευή δίνοντας συμβολικά τα κλειδιά των πόλεων τους στους Βασιλιάδες του Καρναβαλιού τους. Και τα πρώτα πάρτι στο δρόμο του Σαββατοκύριακου του Καρναβαλιού ξεκίνησαν, με τα κοστούμια των καρναβαλιστών να κυμαίνονται από τον Πάπα Φραγκίσκο μέχρι τον ίδιο τον διάβολο.

Το φετινό Καρναβάλι αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, σύμφωνα με τις αρχές

Ενώ ο πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα δεν αναμένεται να κάνει επίσημη εμφάνιση στις παρελάσεις, η σύζυγός του Ροζάντζελα, είπε ότι θα παραβρεθεί στην παρέλαση. Η παρουσία της πρώτης κυρίας σηματοδοτεί την αλλαγή διακυβέρνησης και το ξεπέρασμα της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος κρατούσε αποστάσεις από την πολιτιστική εκδήλωση της χώρας.

Image

 

Η ακύρωση του καρναβαλιού το 2021 και η πιο χαμηλών τόνων εκδοχή του πέρυσι έπληξαν μια βιομηχανία που που αποτελεί σχεδόν όλο το χρόνο πηγή θέσεων εργασίας για ξυλουργούς, συγκολλητές, γλύπτες, ηλεκτρολόγους, χορευτές, χορογράφους και όλους όσοι εργάζονται για να γίνουν οι παρελάσεις. Ως εκ τούτου, η πλήρης επιστροφή του Καρναβαλιού αποτελεί σημαντική ανακούφιση και αναζωογόνηση για τις τοπικές οικονομίες.

Το Ρίο αναμένει να εκταμιεύσει περίπου 5 δισεκατομμύρια ρεάλ (περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια) από τα μπαρ, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόριά του, δήλωσε στο AP ο πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού της πόλης, Ρόνι Κόστα. Τα ξενοδοχεία του Ρίο έχουν χωρητικότητα 85%, σύμφωνα με την ένωση ξενοδοχείων της Βραζιλίας, η οποία αναμένει ότι οι προσφορές της τελευταίας στιγμής θα μεγιστοποιήσει το ποσοστό των κρατήσεων.

No comments:

Post a Comment