Tuesday, February 21, 2023

Σ' ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ
Το επίκαιρο και βαθιά πολιτικό κείμενο της Λούλας Αναγνωστάκη σε μια πρωτότυπη σκηνοθεσία του Χρήστου Θεοδωρίδη, έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Σε ένα σπίτι στο Βερολίνο «μπαίνουν» ως παρατηρητές οι θεατές και με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις προσωπικές ιστορίες που «ακουμπούν» στην έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.

* Κατάλληλη για θεατές άνω των 13 ετών.
 
Περισσότερα
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
Τελευταίες παραστάσεις έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
Η επιτυχημένη παραγωγή του ΚΘΒΕ, που παρουσιάζεται σε σύλληψη - σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη και δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ευθύμη Θέου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συνεχίζει τον κύκλο παραστάσεων της έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Ο Ερωτόκριτος, το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης. Ακολουθεί την ιστορία του έρωτα της πριγκίπισσας Αρετούσας για τον αυλικό Ερωτόκριτο που οδηγεί τους δύο νέους σε μια σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες εντέλει θα μεταμορφωθούν.
 
Περισσότερα
Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ
Τελευταίες παραστάσεις έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
Το διαχρονικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι, που παρουσιάζεται με επιτυχία στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, συνεχίζει τον κύκλο παραστάσεων έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Σε αυτή την τριλογία, οι χαρακτήρες, υποταγμένοι στις αξίες μιας αριστοκρατίας που παρακμάζει, κυριευμένοι από την επιθυμία για επίδειξη και κοινωνική υπεροχή, υπερβαίνουν τα όρια και μπαίνουν σε περιπέτειες, που θέτουν σε κίνδυνο την υπόληψή τους. Όταν ο ίλιγγος του παραθερισμού υποχωρεί, η πραγματικότητα είναι εκεί και επιμένει.

* Κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών.
 
Περισσότερα
ΕΡΜΙΟΝΗ
από την Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι Της»
23 έως 26 Φεβρουαρίου
Ο Μενέλαος και άλλοι μυθικοί ήρωες όπως δεν τους έχετε ξαναδεί!

Η καινούργια κωμωδία του Ανδρέα Στάικου σε πρωτότυπη μουσική Νίκου Ξυδάκη, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών(Φουαγιέ) με την υποστήριξη του ΚΘΒΕ.

Μέσα από μια κωμική ματιά, οι γνωστοί μυθικοί ήρωες ξεκινούν ένα ταξίδι παίζοντας και εμπαίζοντας με τον εαυτό τους και τη μοίρα τους. Ο Μενέλαος γίνεται Τάκης, η Ερμιόνη και η Χρυσόθεμις ικανοποιούν τις πρόσκαιρες αναζητήσεις και επιθυμίες τους σε παραλιακά μπαρ. Μια διαχρονική ματιά στο μύθο της συνέχειας του ελληνισμού. Ένα παιχνίδι χωρίς όρια που τελειώνει με το τέλος της ζωής.

* Κατάλληλη για θεατές άνω των 14 ετών.
 
Περισσότερα
Νέο χειμερινό εργαστήριο
για τους λάτρεις του Θεάτρου Σκιών

Ο πολυμήχανος Καραγκιόζης στα «χέρια» των θαυμαστών του!
Την ιστορία του Καραγκιόζη αλλά και τα «μυστικά» της τέχνης του Θεάτρου Σκιώνθα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οι μικροί και μεγάλοι  θαυμαστές του πολυμήχανου ήρωα, στο νέο εργαστήριο του ΚΘΒΕ υπό το βλέμμα και την καθοδήγηση του γνωστού και αγαπητού καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Στανίση.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θέλοντας να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση του απολαυστικού θεάματος φωτός και σκιάς ξεκινάει νέο τμήμα για όλες τις ηλικίες από 6 ετών και άνω.  
 
Κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στον χώρο του Βασιλικού Θεάτρου.
 
Περισσότερα

No comments:

Post a Comment