Monday, February 20, 2023

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023


@Ποτέ θα φθάσει και στη Θεσαλονικη το RUΝ GREECE που έχει καθιερωθεί με επιτυχία σε άλλες πόλεις στην Ελλαδα;Καθε Κυριακή οι δήμοι,εναλλακτικα,οργανωνουν στην περιοχή τους αγώνα δρόμου για μικρούς και μεγάλους.Ολοι αθλούνται και διασκεδάζουν.

@το υπόγειο στο Ζάππειο παλιά ήταν στούντιο της ΕΡΤ για εκπομπές του ραδιοφώνου με Γιώργο Οικονομιδη,Μιμη Πλέσσα, κ.α.

@Εξαιρετικά ενημερωμένη για θέματα ελληνικής μουσικής η Αθήνα Καμπακογλου στην ‘Αυλή των χρωματων’Ακουμε και μαθαίνουμε.Ποια δισκογραφική θα αξιοποιήσει τις θαυμάσιες νέες φωνές και τα υπέροχα παλιά τραγούδια που κανένα ραδιόφωνο δεν τα παίζει και δεν τα έχει.Εδω ακούσαμε ότι η Ζωζώ Σαπουντζάκη ανέβηκε στην Κωνσταντινούπολη σε τρένο δηλώνοντας μεγαλύτερη  ηλικία και για να ξεγελάσει τους Τούρκους έπαιξε με  ακορντεόν  το Iskadar γνωστό στην Ελλάδα ως ‘Aπο ξένο τοπο κι αλαργινο’Αναφερεται στην βυζαντινή Σκουτάρη.

@ακόμα ένα ποτηράκι είναι σύνθεση του 1939

@ο Αντριάν Κροναουερ στην ζωή του οποίου βασίστηκε η ταινία ‘καλημέρα Βιετνάμ’ έζησε από το1938-2018.Πρωτα είπε την καλημέρα του στην Κρήτη και μετά στο Βιετνάμ.Γιαυτο στην ταινία λεειβ ότι θα ηθελ να επιστρέψει  στην Κρήτη.

@τα φιορδ της Σκανδιναβίας είναι από την εποχή των παγετώνων.

@Στη Νορβηγία υπάρχει πρόγραμμα για την διάσωση της Αρκτικής αλεπούς που έχει προσαρμοστεί σε θερμοκρασίες -65,αλλα τον χειμώνα οι δασοφύλακες της φέρνουν τρόφιμα  αλλιώς λιμοκτονεί.Τωρα υπάρχουν 58.

@οι ακτίνες λαιηζερ τρέχουν στο διάστημα με ταχύτητα 300.000 χλμ το δευτερόλεπτο.

@οι αρκτικες αλεπούδες της Νορβηγιας γενουν από τον Μάιο  έως τον Ιανουαριο.Το είδος είχε εξαφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια.Την κυνηγούσαν ανελέητα από τις αρχές του 20ου αιώνες έως το 2010..Επικίνδυνες είναι εκει οι κόκκινες αλεπούδες που είναι πιο μεγάλες και δυνατές.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ


No comments:

Post a Comment