Οι νέες αφίξεις και οι ευχάριστες εκπλήξεις δε σταματούν ούτε το καλοκαίρι. Η Θεσσαλονίκη έχει νέα σημεία για να δοκιμάσεις γεύσεις και ποτά και εμείς σου τα προτείνουμε.

Hibou Seih Sou

Λεωφόρος Όχι 47

To Hibou Seih Sou ήρθε για να μείνει. Βρίσκεται μέσα στο πράσινο, έξω από το κέντρο και είναι ιδανικό για μια all day εμπειρία. Εδώ, ξεκινάς τη μέρα σου από νωρίς το πρωί με εκλεπτυσμένες γεύσεις brunch και καφέ και πιο αργά το βράδυ η ατμόσφαιρα θυμίζει καθημερινό πάρτι με guest Djs & eclectic concept ιδέες που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του.

 

Στην κουζίνα του διακρίνεις έντονα τη λάτιν επιρροή και το «πάντρεμα» του casual και fine dining ενώ οι bartenders είναι πάντα στη διάθεσή σου να σου προτείνουν ευφάνταστα cocktails με βάση τις προτιμήσεις σου.

Wagon Lit

Ολύμπου 3

Photo credits Nekti Arampatzi

Στην αρχή της Ολύμπου, στη γειτονιά της εκκλησίας των Δώδεκα Αποστόλων, σ’ ένα πεζόδρομο που σφύζει από ζωντάνια με πολλά καταστήματα που αξίζει να επισκεφθείτε. Μία από τις πιο πρόσφατες «εισόδους» στην περιοχή και γενικότερα στην πόλη είναι το Wagon Lit. Δημιουργία της Ειρήνης Βογιατζή, που έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα με το Coq Au Zen, με το όνομα να προκύπτει αβίαστα με το που είδε τον χώρο. Ένα ορθογώνιο που παραπέμπει στα βαγόνια για ύπνο των κλασσικών τρένων.

Αυτό το «βαγόνι», λοιπόν, συνδυάζει το στιλ των παρισινών bistrot και των νεοϋορκέζικων jazz bars. Ανοίγει το απόγευμα και μας περιμένει με καφέ, μία εξαιρετική λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα και με πολλές προτάσεις και σε ποτήρι αλλά και cocktails κλασσικά, signature καθώς και προτάσεις του bartender ανάλογα με το αγαπημένο σας ποτό ή γεύση.

Amar

Λητούς 1, Σφαγεία

Καθημερινά από τις 21.00 οι πόρτες του Amar ανοίγουν και το «ταξίδι» ξεκινά.
Μια ξεχωριστή γευστική απόλαυση σε κάθε εκδοχή της: ποτά και cocktails με την υπογραφή του βραβευμένου bartender Saki Stoili, sushi προτάσεις, shisha γεύσεις.
Όλα μας καλωσορίζουν από νωρίς στην ομορφιά της κάθε βραδιάς, ενώ μετά τα μεσάνυχτα το πιο μεγάλο party μας αποδεικνύει ότι ο ρυθμός, η μουσική και η διασκέδαση θα μας οδηγούν πάντα στην ΑΓΑΠΗ, στο Amar.

 

Big Barn Deep Fried Chicken

Αλεξάνδρου Σβώλου 40

Εδώ απολαμβάνεις το κοτόπουλο στα καλύτερά του. Στον κατάλογό του συναντάμε το κοτόπουλο σε αμέτρητες συνταγές, σε chicken burger, σε nuggets, σε crispy chicken wings και φυσικά η λίστα συνεχίζεται. Οι τιμές είναι λογικές και οι επιλογές αρκετές.