ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, November 5, 2020

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Το 7ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας ACSTAC 2020 του Κολλεγίου Ανατόλια θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020,  δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό να βιώσουν μια συναρπαστική και πλούσια μαθησιακή εμπειρία.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο Δρ Ζαχαρίας Σκούρας, Καθηγητής Γενετικής στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Έλαβε πτυχίο Βιολογίας από το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκης το 1977, και διδακτορικό από το ίδιο Τμήμα το 1984. Έχει ολοκληρώσει μετεκπαιδεύσεις σε πληθώρα ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων του εξωτερικού όπως: Max Planck (Μόναχο και Τύμπινγκεν), Genzentrum (Μόναχο) και Umea (Σουηδία). Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΝΟΗΣΙΣ και Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ., και είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών όπως η Canadian Society of Genetics, η Ελληνική Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών και η International Society of Molecular Evolution. Είναι κριτής επιστημονικών περιοδικών και βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των Molecular Evolution, BIOS και PLOS-ONE και έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε ανεξάρτητους φορείς, σεμινάρια και μεταπτυχιακά προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Γενετική, Μοριακή Βιολογία, Βιοπληροφορική, Συστημική Βιολογία, Φαρμακογενετική, Δομή, ρύθμιση, λειτουργία και εξέλιξη γονιδίων και γονιδιωμάτων, Ομικές τεχνολογίες, Διερεύνηση των σχέσεων-αλληλεπιδράσεων του γενοτύπου, του περιβάλλοντος και του φαινοτύπου και Δίκτυα: Κατασκευή και λειτουργία γενετικών και φαινοτυπικών δικτύων.
 
Στο πλαίσιο του ACSTAC 2020 ο διαπρεπής καθηγητής θα δώσει ομιλία την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 στις 11:00 π.μ..
 
Παρακολουθήστε την ομιλία εδώ
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

No comments:

Post a Comment