ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, November 5, 2020

ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ-2009
*Το τραγουδι του 1946 «Καλως ηρθες στα ονειρα μου» σε στιχους Γ. Φερμανογλου λεγεται ότι το ηχογραφησε ο Μπινγκ Κροσμπυ. Η αληθεια ειναι οτι ο Κροσμπυ ηχογραφησε το 1946 την συνθεση Welcome to my dream για την ταινια Road to Utopia σε μουσικη Jimmy Van Heusen και στιχους του Johnny Burke.Tο ελληνικο τραγουδι-συνθεση του Χρηστου Χαιροπουλου-εκανε επιτυχια η Καιτη Παριτση.Προφανως ο Φερμανογλου αντεγραψε τον ξενο τιτλο στα ελληνικα.
*Φετος συμπληρωθηκαν 100 χρονια από την γεννηση του συνθετη Χρηστου Χαιροπουλου(1909-92).Δικη του δημιουργια είναι η «Ψαροπουλα» του 1942.
*Την 1η Σεπτεμβριου 1957 εκανε το τελευταιο του δρομολογιο το τραμ στην Θεσσαλονικη.Το 1905 ειχαν μπει οι σιδηροτροχιες(ραγες) και τα τραμ αρχισαν να λειτουργουν το 1908.Η πολη από το 1879 ειχε ιππηλατες αμαξες.
*Πεθαναν φετος οι Δαναη (Στρατηγοπουλου),Μαικ Ροζακης,Σπυρος Παπαβασιλειου,Νοτης Περγιαλης.
*Η Ζαρα Λεαντερ ηχογραφησε στα γερμανικα το «Ελα γι αποψε».
* «Ελληνικη δισκογραφια 1950-2009»,το σημαντικο βιβλιο του Πετρου Δραγουμανου είναι στην 6η εκδοση.
*Απο τις εκδοσεις «Δρομων» κυκλοφορουν τα βιβλια της Τουλας Κορωνη «Ζακ Μπρελ» και «Σαρλ Αζναβουρ».
*Αναμεσα στα Κρουσια και στο Μπελλες βρισκονται τα Κατω Ποροια,οπου σας συνιστουμε το ξενοδοχειο «Ρεφανιδης».
*Εκπομπες στην (ιδιωτικη) Τηλεοραση Θεσσαλονικης,στα μεσα της δεκαετιας του 60:
«24 ωρες και παντα γυναικα» με την Μαιρη Καλογιαννη
«Περιπολος ψυχαγωγιας» με τον Γιωργο Κωνσταντινιδη
«Κινηματογραφικο περισκοπιο» με τον Μακη Αντωνοπουλο
«Περιπατοι αρχαιολογικοι» με την Ηρω Γουναρη
«Η γυναικα και τα σπορ» με την Βετα Τσιτσιλαρα
«Μοδα-Ομορφια» με τη Νινα Χρυσαφη
«Εκπομπη Τροχαιας» με τον Κωστα Ραπτογιαννη
«Οικονομολογικα Θεματα» με τον Γιωργο Μελιδη
«Πισω από την Αυλαια» με τον Λευτερη Κογκαλιδη
*Ηταν 64 ετων όταν πεθανε στις 16 Μαιου 1990 από καρκινο του λαρυγγα ο Σαμμυ Νταιηβις Τζουνιορ,που ο Φρανκ Σινατρα τον ειχε χαρακτηρισει ως τον «πιο ταλαντουχο ανθρωπο του θεαματος που εχω γνωρισει ποτε».
*Τραγουδια που αναφερονται σε βιβλια:Book of dreams/Close as pages in a book/My back pages/My coloring book/Turn back the pages/Little black book/I could write a book/My heart is an open book.
*Νικος Βουρλιωτης,παιζει κάθε Πεμπτη μουσικη στο Hotel Club της Θεσσαλονικης με ειδικοτητα στα rhythm and blues (αυτό που πολλοι αποκαλουν r and b,χωρις να γνωριζουν τι σημαινει το ακρωνυμιο).
*La Becaulogie, η καλυτερη συλλογη με επιτυχιες του Gilbert Becaud.Αποτελειται από εννεα CD.Κυκλοφορησε το 1993 κι εχει εξαντληθει.
*Επαιξαν μουσικη στο κλαμπ «Ολυμπιον» της Θεσσαλονικης στις 15 Νοεμβριου ο Νικος Χαλκουσης και στις 18 Νοεμβριου οι Αθηνα Ρουτση-Δημ.Τικτοπουλος.
*Στις 20 Απριλιου 2004 ο ειλικρινως υμετερος γιορτασε τα 40 χρονια του στο ραδιοφωνο με την εκδοση του πρωτου βιβλιου του «Χρυση Δισκοθηκη:τα 201 Νο 1 τραγουδια στις ΗΠΑ από το 1940-54».
*50 χιλιομετρα από το αεροδρομιο της Antalya,στην πολη Kemer,σας συνιστουμε το ξενοδοχειο Magic Life Der Club (All inclusive).
*Τον Ιουλιο 2008 εφυγε ξαφνικα από την ζωη ο τραγουδιστης –συνθετης Τωνης Βαβατσικος.Τον Δεκεμβριο της ιδιας χρονιας εγινε εκδηλωση στην Καλλιθεα ,οπου συμμετειχαν οι Κλειω Δεναρδου,Αντζελα Ζηλεια,Γιαννης Πετροπουλος,Τερης Χρυσος,Δεσποινα Στυλιανοπουλου.Στο πιανο ο μαεστρος Αντωνης Τσιχλας.
*Για τα 40 χρονια από την κυκλοφορια του αλμπουμ Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band ο Δημος της Ναουσας οργανωσε στις 20 Ιουλιου 2007 την εκδηλωση «Με λιγη βοηθεια από τους φιλους μου».Ο ειλικρινως υμετερος παρουσιασε αποσπασματα από ταινιες των Μπητλς.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment