ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, May 12, 2020

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ  ΠΟΥ... ΤΡΕΧΟΥΝ 
ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

H Skroutz, η Forthnet και η πολωνική Solaris. Έμπρακτες αποδείξεις ότι στην Ελλάδα... ψήνονται deals ακόμα και μέσα στην πανδημία.
Ένα βήμα πριν και την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του 45% της εταιρείας που διαχειρίζεται το ψαχτήρι φθηνών προϊόντων Skroutz βρίσκεται το CVC Capital. Ο στόχος του είναι - αν η συμφωνία ολοκληρωθεί - να το μετεξελίξει, εμπλουτίζοντας το με νέες έξυπνες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Το τελικό σχέδιο των νέων ιδιοκτητών είναι να λειτουργεί περίπου ως ηλεκτρονικό φτηνό πολυκατάστημα. Αυτός τουλάχιστον είναι ένας από τους στόχους. Αυτό που μετράει περισσότερο όμως είναι πως το παραπάνω deal συνιστά έμπρακτη απόδειξη ότι ακόμα και μέσα στην πανδημία, deals γίνονται.

Μάλιστα, υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να είναι και θέμα ημερών η λήψη των τελικών αποφάσεων και για το μέλλον της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες. Οι δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν, η Nomura τις αξιολόγησε κι όλα δείχνουν να προχωρούν κανονικά. Η πρόταση της BC Partners, μέσω της United Group, επικράτησε των άλλων δύο που κατατέθηκαν, της Duet Capital και του ομίλου Antenna, και πλέον η βρετανικών συμφερόντων επενδυτική εταιρεία εισέρχεται σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όταν μιλάμε για την Forthnet, η εμπειρία έχει διδάξει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πάντα ανοικτά. Όμως πρόοδος έχει γίνει κι αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός το οποίο δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς.
Όπως πολύ ενδιαφέρουσα είναι και μια πρόταση της πολωνικής Solaris, που είναι κατασκευάστρια εταιρεία λεωφορείων και υποβλήθηκε στην κυβέρνηση. Αφορά στην παραγωγή καυσίμου και συγκεκριμένα υδρογόνου, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για χρήση στις αστικές συγκοινωνίες. Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 1 δις ευρώ, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Να σημειωθεί κλείνοντας ότι η Solaris θέλει να συμμετάσχει και στον διαγωνισμό για τα 700 λεωφορεία που θα βγει προσεχώς για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

No comments:

Post a Comment