ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, May 1, 2020


eeme-logo-2019 
Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.         Απρίλιος 2020 281
Τα νέα μας
Η επόμενη, 2η διαδικτυακή συνάντηση της Ε.Ε.Μ.Ε. με θέμα την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την εξ αποστάσεως διδασκαλία του μαθήματος της μουσικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου στις 16:30-17:30.
Εισηγήτριες της συνάντησης είναι οι αγαπητές συνάδελφοι:
Γιώτα Τηγανούρια, Εκπαιδευτικός Μουσικής στην Α/θμια και τη Β/θμια εκπαίδευση. Θέμα: Το σταδιακό χτίσιμο της μουσικής γνώσης μέσα απ’ το τραγούδι.
Ελένη Πρίτσα, Εκπαιδευτικός Μουσικής στην Α/θμια και τη Β/θμια εκπαίδευση. Θέμα: Τα παιχνίδια της φωνής. Βιβλίο Μουσικής Γ΄& Δ΄δημοτικού.
Ευαγγελία Μπαρλιά, Εκπαιδευτικός Μουσικής στην Α/θμια και τη Β/θμια εκπαίδευση. Θέμα: Παραγωγή βίντεο ρυθμικής συνοδείας.
Τρόπος: Εξ αποστάσεως σύγχρονη παρουσίαση.
Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/GdkF9aaMNePUjRdg8
Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι δωρεάν για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2020. Πληροφορίες για την ανανέωση της συνδρομής σας εδώ.
Εάν θέλετε να παρουσιάσετε στις επόμενες συναντήσεις δραστηριότητες ή μαθήματα που πραγματοποιήσατε στην ψηφιακή σας τάξη, στείλτε μας τις προτάσεις σας στη διεύθυνση: info@eeme.gr, μέχρι και την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020. Προτάσεις που θα παρουσιαστούν διαδικτυακά θα είναι και υποψήφιες για δημοσίευση, σε μορφή άρθρου, στο περιοδικό Μουσική Εκπαίδευση, τ. 30, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2020.
Περιμένουμε τις ιδέες σας!
***********
Ε.Ε.Μ.Ε. Video Challenge!
Στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε. (Θεσσαλονίκη, 23-25/11/2018), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το σήμα της Ε.Ε.Μ.Ε.! Μετά την ηχογράφησή του, το επόμενο σχέδιό μας ήταν να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση ενός βίντεο με φίλους και συνεργάτες της Ε.Ε.Μ.Ε. να ερμηνεύουν το σήμα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μας πρόλαβαν οι απαγορεύσεις της πανδημίας... Τώρα, συνεχίζουμε την ιδέα μας, προσαρμόζοντάς την στις απαιτήσεις των καιρών. Έτσι, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο video που ετοιμάζουμε με τη μουσική από το μουσικό σήμα της Ε.Ε.Μ.Ε., από το σπίτι σας! Ακούστε τη μουσική και εμπνευστείτε! Τραγούδηστε μαζί μας, παίξτε με μουσικά όργανα ή/και με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ραπάρετε, χορέψτε... απολαύστε το, και τραβήξτε τον εαυτό σας βίντεο! Στη συνέχεια, στείλτε μας τις βιντεοσκοπήσεις σας για να τις συμπεριλάβουμε στο τελικό βίντεο που θα φτιάξουμε. Μπορείτε να μας στείλετε τα βίντεό σας:
(α) στο e-mail: greeksociety.musiceducation@gmail.com ή
(β) στη σελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. στο fb: https://www.facebook.com/GreekSocietyforMusicEducation/
Περιμένουμε τις εμπνεύσεις σας μέχρι τις 15 Μαΐου 2020!!!
 
Υ.Γ.: Για το καλύτερο μοντάζ, τα βίντεο θα είναι καλό να είναι οριζόντια!

No comments:

Post a Comment