ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, May 8, 2020


eeme-logo-2019 
Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.          Μάιος 2020 283
Τα νέα μας
3η Διαδικτυακή Συνάντηση Εκπαιδευτικών Μουσικής Ε.Ε.Μ.Ε.
Σας προσκαλούμε στην 3η Διαδικτυακή Συνάντηση Εκπαιδευτικών Μουσικής που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση το Σάββατο 9/5 και ώρα 16:30-17:30.
Εισηγητές της συνάντησης οι αγαπητοί συνάδελφοι:
Βίκη Καραγκούνη: Εφαρμογές συνεργατικών εργαλείων στη σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία: Google docs, Google slides και Padlet
Γιώργος Εμμανουήλ: Οι κύριες συγχορδίες από τη θεωρία στην πράξη (Στο πλαίσιο του μαθήματος: "Μουσική ανάγνωση και γραφή καθ' υπαγόρευση μελωδίας" Γ’ Γυμνασίου και Α' Λυκείου)
Σάββας Παυλίδης: Διαδικτυακά μαθήματα πιάνου και δημιουργία συμπληρωματικού εκπαιδευτικού υλικού σε μορφή βίντεο
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/Juh7b4pW17pu62vh8 

Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι δωρεάν για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. για το 2020. Πληροφορίες για την εγγραφή/ανανέωση της συνδρομής σας εδώ.
Εάν θέλετε να παρουσιάσετε στις επόμενες συναντήσεις δραστηριότητες ή μαθήματα που πραγματοποιήσατε στην ψηφιακή σας τάξη, στείλτε μας τις προτάσεις σας στη διεύθυνση: info@eeme.gr, μέχρι και την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020. Προτάσεις που θα παρουσιαστούν διαδικτυακά θα είναι και υποψήφιες για δημοσίευση, σε μορφή άρθρου, στο περιοδικό Μουσική Εκπαίδευση, τ. 30, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2020.
Περιμένουμε τις ιδέες σας!
***********
Ε.Ε.Μ.Ε. Video Challenge!
Στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε. (Θεσσαλονίκη, 23-25/11/2018), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το σήμα της Ε.Ε.Μ.Ε.! Μετά την ηχογράφησή του, το επόμενο σχέδιό μας ήταν να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση ενός βίντεο με φίλους και συνεργάτες της Ε.Ε.Μ.Ε. να ερμηνεύουν το σήμα σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μας πρόλαβαν οι απαγορεύσεις της πανδημίας... Τώρα, συνεχίζουμε την ιδέα μας, προσαρμόζοντάς την στις απαιτήσεις των καιρών. Έτσι, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο video που ετοιμάζουμε με τη μουσική από το μουσικό σήμα της Ε.Ε.Μ.Ε., από το σπίτι σας! Ακούστε τη μουσική και εμπνευστείτε! Τραγούδηστε μαζί μας, παίξτε με μουσικά όργανα ή/και με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ραπάρετε, χορέψτε... απολαύστε το, και τραβήξτε τον εαυτό σας βίντεο! Στη συνέχεια, στείλτε μας τις βιντεοσκοπήσεις σας για να τις συμπεριλάβουμε στο τελικό βίντεο που θα φτιάξουμε. Μπορείτε να μας στείλετε τα βίντεό σας:
(α) στο e-mail: greeksociety.musiceducation@gmail.com ή
(β) στη σελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. στο fb: https://www.facebook.com/GreekSocietyforMusicEducation/
Τεχνικές οδηγίες: τα βίντεο να είναι οριζόντια και διάρκειας μέχρι 30''.
 
Περιμένουμε τις εμπνεύσεις σας μέχρι τις 15 Μαΐου 2020!!!
 
***********
Και μην ξεχνάτε... μένουμε σπίτι... δημιουργικά και μουσικά, παρέα με την Ε.Ε.Μ.Ε.!
***********
- Επιθυμώ να ανανεώσω τη συνδρομή μου για το 2020
Επιθυμώ να γραφτώ μέλος στην Ε.Ε.Μ.Ε.
Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@eeme.gr
Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν
Χριστός Ανέστη. Ένα Reunion από όλες της γενιές της Παιδικής Χορωδίας Αγίας Τριάδος - Εν μέσω κορωνοϊού.
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και o Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) παρουσιάζουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα ‘Μουσική για το Μουσείο’, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Αυτή η συνάντηση των τεχνών θα λάβει χώρα σε τέσσερις διαφορετικούς σταθμούς του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που αποτέλεσαν με τη σειρά τους την πηγή της έμπνευσης των ταλαντούχων Θεσσαλονικιών συνθετών, Παύλου Μιχαηλίδη, Δήμητρας Τρυπάνη, Μενέλαου Πειστικού και Δημήτρη Οικονόμου. Οι εκδηλώσεις αυτές θα κινηματογραφηθούν και τα τέσσερα παραγόμενα φιλμς θα παρουσιαστούν διαδικτυακά από τις επίσημες ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα των δύο φορέων, από την Παρασκευή 8 Μαΐου και κάθε Παρασκευή, στις 17:00 η ώρα.
Το Μουσείο Ηρακλειδών, θέλοντας να ανιχνεύσει τόσο τη σχέση του με το κοινό του μέχρι σήμερα, τη σχέση ανάμεσα στο κοινό και στα μουσεία, ξεκινά μια πρώτη έρευνα, μέσα από 19 απλές ερωτήσεις που κανείς μπορεί να απαντήσει σε λιγότερα από πέντε λεπτά. Η έρευνα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 20 Μαϊού, στις 12 τα μεσάνυχτα, Πατήστε εδω για να δείτε το ερωτηματολόγιο.
Ενδιαφέρουσες σελίδες στο ΦΒ για την εξ αποστάσεως διδασκαλία του μαθήματος της μουσικής:
E-class καθηγητων μουσικης
E-Learning in Music Education

No comments:

Post a Comment