ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.700.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Saturday, May 9, 2020


ΑΝΘΡΩΠΟΙ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ   9/5/20

@Το καλοκαίρι στο Νότιο Πόλο το θερμόμετρο δείχνει 25 βαθμούς υπό το μηδέν. 
@το 1955 ξεκίνησε την καριέρα του ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής παίζοντας στον 'έμπορο της Βενετίας'. 
@Η Μαρλεν Ντητριχ έγραψε κάποτε στη Μαρία Κάλλας ότι στα νοσοκομεία των ΗΠΑ βάζουν δίσκους με τις δικές τις αριες και οι άριες αυτές ανακουφίζουν τους άρρωστους βοηθώντας τους να γίνουν καλά. 
@το πλήρες όνομα της Μαρίας Κάλλας που γεννήθηκε το 1923 στη Νέα Υόρκη ήταν Μαρία, Σοφία, Σεσίλια, Άννα Καλογεροπούλου. 
@ρωτακισμός λέγεται το φωνητικό σύνδρομο όταν κάποιος δεν μπορεί να προφέρει το Ρ.Σιγματισμός λέγεται η συχνή μεταχείριση του Σ, λαβδακισμός το ελάττωμα στην άρθρωση του Λ που προφέρεται αντί του Ρ ή του Γ, μυτακισμος είναι η συχνή μεταχείριση του Μ και αιγοφωνία το ιδιαίτερο γνώρισμα της φωνής που μοιάζει με βέλασμα γιδας. 
@ο Νίκος Μαστοράκης τι ήταν που έβγαλε στην τηλεόραση σε δικές του παραγωγές τους Τερενς Κουικ, Λιάνα Κανέλλη, Νάσο Αθανασίου.  
@το 1978 η Λέσλι Καρον είχε έρθει  στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. 
@το 1961 από το χωριό Τσίτσικα Στεναγκο της Γουατεμάλας ο φοιτητής τότε Αντώνης Τρίτσης έστειλε επιστολή στον Μάνο Χατζιδάκι για να του πει ότι ινδιάνοι μουσικοι της περιοχής έπαιζαν τα 'παιδιά του Πειραιά'. 
@το είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος 'πουλάω πάντα ποιότητα γιατί με ενδιαφέρει και με συγκινεί, δεν με ενδιαφέρει να γεμίζω τους τοίχους με χρυσούς δίσκους -έχω άλλωστε πολλούς-αλλα αν ερμηνεύω καλά τραγούδια, δεν είμαι από αυτούς που προκειμένου να αποκτήσουν ένα χρυσό δίσκο κάνουν τα πάντα'. 
@το είπε ο Αλαιν Ντελόν 'εγώ πρέπει να έχω αραβικο αίμα γιατί θέλω πολλές γυναίκες'. 
@η αραμαϊκή η γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός κι ολόκληρη  η Συρία κάποτε ακουγται πια μονο σε τρια απομακρυσμενα χωρια της Συριας αλλα τωρα υπολογιζεται οτι θα εξαφανιστει.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment